İnşaat
12 Eki 2017 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

İnşaatta yeni dönem! Tek imza yetecek

İnşaat sektörüne ilişkin 6 kritik düzenleme yolda. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yapılacak yeni düzenlemelerle inşaat izin süreçlerinin kısalacağını, ruhsatların da tek imzayla verileceğini açıkladı.

İnşaatta yeni dönem! Tek imza yetecek
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, inşaat sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın konuğu olan Bakan Elvan, kritik altı düzenlemenin yapılacağını söyledi.
 
Elvan'ın verdiği bilgiye göre inşaat izin süreçleri kısalırken, ruhsatlar tek imzayla verilecek. İnşaat malzeme standartları güncellenecek. Yenilikçi uygulama ve malzemeler teşvik edilecek.
Sabah'ta yer alan habere göre sözleşmeler yoluyla yerli girdi kullanımı artırılacak. Kentsel dönüşüm yerli imalat sanayi için yenilikçi ürün üretilmesi yönünde değerlendirilecek.

YAPIM KALİTESİ DENETLENECEK
 
Sektörün son 15 yılda ortaya koyduğu büyüme performansına dikkat çeken Elvan, "İnşaat izin süreçlerini kısaltacak ve inşaat ruhsatlarını tek imzayla vereceğiz. Yenilikçi uygulama ve malzemelerin kullanılmasını teşvik edeceğiz. İnşaat sanayisinde yerli girdi kullanımını, yenilikçi şartname ve sözleşmeler yoluyla artıracağız. Yapım kalitesinin denetlenmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşümü, yerli imalat sanayi için yenilikçi ürünlerin üretilmesi yönünde değerlendireceğiz" dedi.