Konut Haberleri
30 Eyl 2014 15:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:56

İnşaatta astronomik fiyatlar önlenecek

Hükümet inşaat sektörüne el attı. 3 Bakanlığın çalışmasıyla birlikte sektörde astronomik fiyatlar önlenecek, kontrolsüz büyümenin önüne geçilecek…

İnşaatta astronomik fiyatlar önlenecek
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın bir gecelik kalem hesabıyla gerçekleşen rantlar üzerinden sektöre ilişkin yaptığı eleştiri sonrası inşaat sektörüne yönelik köklü değişiklikler geliyor. Hükümet inşaat sektörüne el atıyor.

Önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek sözkonusu çalışmayla birlikte sektörle ilgili birçok alana yeni kriterler getirilecek ve yeni yöntemler geliştirilecek.

Hükümetin 3 Bakanlığın denetiminde olacak yeni çalışmasıyla sektörde yaşanan kontrolsüz büyümenin de önüne geçilmesi hedefleniyor.

İnşaatı sil bastan ele alan çalışmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarının imzası bulunacak.

TOKİ’nin de destek vereceği çalışmada öncelikli olarak gayrimenkul piyasasındaki eğilimler izlenerek kurumsal ve yasal bir altyapı oluşturulacak. Objektif ölçütlere dayalı bir gayrimenkul değerleme sistemi de geliştirilecek. Böylece sektörde astronomik fiyatların önüne geçilecek.

Yaşlılar, engelliler, çocuklar gibi öncelikli gruplara kentsel tasarım planlarında yer verilecek. Şehirlerin gelişimi kontrol altına alınırken, projelerin altyapı ve ulaşım maliyetlerini azaltacak şekilde gerçekleşmesi sağlanacak.

Birçok firma aynı bölgede inşaata başlayamayacak

Birçok firmanın aynı anda bir bölge genelinde inşaata başlamasına izin verilmeyecek. Yapılaşmanın kademeli gerçekleştirilmesi için gerekli sistem oluşturulacak ve bu sayede şehrin bir bölgesinde aynı anda oluşan şantiye görüntüsünün de önüne geçilmiş olunacak.