Konut Haberleri
15 Eki 2017 17:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

İnşaat temelinden öyle bir şey çıktı ki!

Antalya'da bir inşaat kazısı sırasında 6 antik mezar ile su kanalına rastlandı. İnşaat çalışmaları durdurulurken söz konusu alan koruma altına alındı.

İnşaat temelinden öyle bir şey çıktı ki!
Antalya'nın ilk yerleşim merkezi olan Kaleiçi'ndeki Hadrianus Kapısı’na yakın bir inşaatın temelinde antik mezarlara rastlandı.

Daha önce otopark olarak kullanılan ve yeraltında 4 katlı otopark, üzeri bina olarak planlanan bir yapı için başlatılan temel kazma çalışmalarında, Antik Dönem’e ait olduğu belirlenen 6 antik mezar ile su kanalı bulundu. Antalya Arkeoloji Müze Müdürlüğü’ne yapılan başvuru üzerine inşaat çalışmaları durduruldu. Antik mezarlarla antik su kanalının bulunduğu alan koruma altına alınırken, konuyla ilgili işlemler Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne devredildi.

ROMA MEZARI

Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde, antik mezarların basamak üzerine konulan lahit şeklindeki podyumlu Roma mezarı olduğu belirlendi. Kaleiçi’nde sadece kralların ve çok önemli isimlerin defnedildiğini anlatan uzmanlar, yerleşim alanı dışındaki bölgede ise, halk mezarlığı oluşturulduğunu, daha önce Doğu Garajı’nda ortaya çıkarılan nekropolle, hemen yakınındaki bu temel kazısında ortaya çıkarılan mezarların büyük olasılıkla birbirleriyle bağlantılı olduğunu kaydetti.