Ulaşım
25 Kas 2014 16:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:11

İnegöl'e hızlı tren müjdesi!

Bursa ile Ankara’yı birbirine bağlayacak olan yüksek hızlı tren hattı heyelana takıldı. Yenişehir sınırları içinde yüksek hızlı tren hattının geçeceği bölgelerde yaşanan heyelanlar sebebiyle güzergahın İnegöl’e kaydırıldığı bildirildi.

İnegöl'e hızlı tren müjdesi!
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arkasından geçeceği tahmin edilen yüksek hızlı tren hattının Mezitler’den geçirilip İnegöl’den Bursa’ya bağlanacağı belirtiliyor. Yeni projeyle ilgili ihalenin 11 Aralık 2014 tarihinde yapılacağı öğrenildi.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, “Yüksek hızlı tren (YHT) Bursa’nın en önemli yatırımlarından biri. Hükümetimiz Bursa’mızı hızlı trenle buluşturmak istiyor. Teşkilat olarak bunu çok arzu ediyoruz. Coğrafi şartlar buna bazen engel olabiliyor. Gönlümüz 2016 yılında Bursa’nın YHT ile buluşması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Fakat Bursa ile Ankara yol bağlantısı arasındaki güzergah, Türkiye’nin en engebeli arazilerinden geçiyor. Bu çalışmalar sırasında sulak veya heyelan yaşanabilecek araziler karşımıza çıkıyor. Önemli olan Bursa’nın hızlı trenle kavuşturulmasıdır. Çalışmalar en sağlam zemine göre devam ediyor. Oldu bittiye getirilecek bir durum değil. Güvenlik sağlanmalı. Yapılan jeolojik çalışmalarda YHT’nin geçmesi planlanan Yenişehir ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerde heyelan gibi sıkıntılar olduğu bildirildi. Devlet Demir Yolları çalışmalarını yapıyor. Önemli olan güzergahın nereden geçtiği değil, Bursa’nın bir an önce hızlı trenle buluşmasıdır” dedi.

Şu anki güzergahın Yenişehir, Osmaniye, Vezirhan olarak tespit edildiğini, çalışmaların bu yönde sürdüğünü anlatan Başkan Cemalettin Torun, “Söz konusu bölgelerde heyelan yaşandığı ve güzergahın İnegöl’e doğru kaydığını söylediler. Önemli olan nereden geçerse geçsin, Bursa ile kavuşsun. Bunda da bir hayır var. İnegöl Ankara yolundaki en büyük ilçemiz. Hızlı tren hattının İnegöl’den geçmesinin İnegöl’e önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İnegöl adına hayır olduğunu düşünüyorum. Çok da önemli bir neticeyi beraberinde getirmiş olacak. Çünkü İnegöl 250 bin nüfusu olan, sanayi anlamında gelişmiş bir bölgemiz” şeklinde konuştu.

Torun, güzergah değişikliği ile ilgili yeni projenin hazırlandığını, ancak güzergahın geçtiği yerlerin net olarak açıklanmadığını söyledi.