Sektörel
29 Eki 2015 13:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

500 yerli araç alım sözü

Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, yerli otomobil ile ilgili görüşlerini ve İnegöl mobilyacılarının yerli otomotiv sanayisinevereceği desteği düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

500 yerli araç alım sözü
Güleç, "İhracat değeri ve stratejik önemi sebebiyle yerli otomobil üretimi ülkemiz için büyüme ve istihdam açısından son derece stratejik öneme sahiptir” dedi.

Otomotiv sektörünün 2023 hedeflerine ulaşma konusunda geliştirilmesi ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi için her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Güleç, İnegöl mobilyacıları olarak bu konuda öncü olmak istediklerini ve tüm İnegöl sanayicilerinin bir araya gelerek ilk etapta 500 araç alma sözü verdiklerini dile getirdi.Bir mobilya üretim merkezi olan İnegöl’de bugün kayıtlı 56 bin 367 araç bulunduğunu belirten Güleç, bu rakamın 25 bin 117’sinin ise otomobil olduğunun altını çizdi.

Güleç, “İmalat ve ihracattaki potansiyeli başarıya ulaştıran İnegöl sanayicileri olarak, imalat sanayinin büyüme ve kalkınma için ne kadar önem taşıdığının bilincindeyiz. Son yıllarda mobilya üretimi ve pazarlama gücünü ihracata da yansıtan İnegöl, geçtiğimiz yıl Türkiye mobilya ihracatının yüzde 20’sini tek başına gerçekleştirdi. Bu başarıyı ülkemiz adına tüm sektörlerde göstermeli ve elimize geçen fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bu sebeple ülkemizin üretim gücüne büyük katkı sağlayan otomotiv sektörünün gelişmesi için de her türlü fedakarlığı yapacağız” dedi.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç,  İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Yavuz Uğurdağ, İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası Mobilya Sektör Meclis Başkanı Kenan Kender ve İnegöl MÜSİAD Başkanı Halil Malkoç, Mobilya Odacılar Başkanı Özcan Ayhan ve İnegöl Genç İşadamları Derneği ile bir araya gelerek gerçekleştirdikleri basın toplantısında, yerli otomotive sonsuz destek sunacaklarını dile getirdi ve ilk siparişte 500 araç alma sözü verdi.