Röportaj
26 Haz 2015 01:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:51

İncek Loft Ankara’ya vefa projemizdir!

Temelleri Ankara’da atılan, orada kurulan ve orada büyüyen Akfen Holding Başkent’e vefasını Loft markasıyla gösteriyor. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, “İncek Loft ile Türkiye’ye kazandırdığımız değerlerden birini de Ankara’ya yapıyoruz” dedi.

İncek Loft Ankara’ya vefa projemizdir!
Türkiye’ye kazandırdığı değerli projeleri ile adından söz ettiren Akfen Holding, Akfen İnşaat'ın konut markası Loft, "İncek Loft" projesiyle Ankara'da hayat buluyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın, Loft markasını, İncek Loft’u ve inşaat sektörünü Emlakeki.com’a değerlendirdi…

** İncek Loft’tan bahsedebilir misiniz?

Ankara’nın İncek bölgesinde yükselen projemiz 270 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projenin yüzde 75’i yeşil ve sosyal alana ayrıldı. Amacımız, burayı daha içinde yaşanabilir bir yer yapmak. Bunun için de farklı sosyal aktiviteler düşündük. İçerisinde pony club, teleskop, çocuklar için kreşimiz var. İncek, Ankaralı’nın gözünde daha çok sayfiye bir alandır. O yüzden çok da ilgi gördü. Biz de çok özenerek yaptık.



** Nasıl gelişti İncek’te proje yapma fikri?

İncek Loft bizim ilk inşaat projemiz değil. Levent Loft’umuz var. Ankara ve İzmir’de Emlak Konut ile daha önceden geliştirdiğimiz çeşitli işlerimiz de var. TAV’ın kurulmasından sonra belli bir süre konut işlerinden uzak kalmıştık. Benim Akfen’de göreve başlamamla birlikte, konut işine yeniden girdik. Arsanın yeri ve büyüklüğü bizi bu projeye yönlendirdi.

** Satışlar nasıl gidiyor?

1200 dairenin 800’den fazlası satıldı. İnşaata başlarken bölge fiyatları metrekarede 4 bin lira iken, biz 3 bin lira ile başladık. İlk alanlar zaten yüzde 20 gibi avantajla başladı. Şu anda yüzde 40-45 gibi bir prim söz konusu.



** Yeni projeler var mı?

Yoğun olarak bakıyoruz. İstanbul, Ankara, Anadolu…

** İyi projeler her yerde satar

ANKARA’da projelerin neden hızlandığını sorduğumuz Selim Akın, “İnsanlar, kendi statülerini belirlemek için daha iyi bir bölgeye geçmek istiyor” dedi ve şöyle devam etti: “Talepten bağımsız olarak, iyi bir proje her yerde satıyor… Biz burada Tabanlıoğlu Mimarlık’ı tercih ettik. İstanbul’da olsa ben bu projeyi 8-10 bin liradan aşağıya satmazdım. Ama bu bizim daha çok vefamız. Biz Ankara’ya borcumuzu ödüyoruz.”

** Gelişmekte olan ülkelere dair yatırımlara göz kırpıyoruz

HOLDİNG yatırımlarına da değinen Selim Akın, “Artık biraz daha yurtdışında, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde havalimanlarına yatırım yapılacak gibi gözüküyor” diyerek şöyle devam etti: “Portföyümüzde İDO ve Mersin Limanı gibi önemli yatırımlarımız mevcut. Ayrıca Akfen GYO çatısı altında 17’si faal olmak üzere toplam 20 otellik şehir oteli yatırımlarımız bulunuyor.”



** Dar gelir projelerinde fırsat daha çok

FIRSAT çıkarsa Akfen İnşaat olarak dar ve orta gelir grubuna da proje yapmak istediklerini ifade eden Selim Akın, "Orada daha çok fırsat olduğunu düşünüyorum. Bir müddet sonra lüks konutta çok fazla oyun alanı kalmıyor" dedi. Akın, gelecek yatırımlar için de arsa arayışında olduklarını vurguladı.

** Bodrum’a da bir Loft imzası geliyor

AKFEN İnşaat olarak bir dönem Emlak Konut ile önemli konut projelere imza attıklarına değinen Akın, şöyle devam etti: “Levent, İncek gibi projelerimizde olduğu gibi Loft markasıyla yola devam edeceğiz. Ama bölge adı kesinlikle projelerimizde yer alacak. Bundan sonra Bodrum’da bir otel projemiz olacak. Onun adı da Bodrum Loft olacak mesela… Süreç devam ediyor.”

** Dönüşüm rant kapısı değil
Selim Akın, kentsel dönüşümün yanlış anlaşıldığına değinerek, “İnsanlar bunu belli bir rant kapısı olarak görüyor” dedi. Akın şunları aktardı: “İllaki inşaat şirketleri kar edecekler. Ama asıl amaç, depreme dayanıksız binaların yenilenmesidir. Allah korusun bir deprem olsa vebalini kimse ödeyemez.”

** Enerjide iddialıyız!
“ENERJİ sektöründe de yatırımlar yapıyoruz orada iddialıyız” diyen Akın, “Toplam 203 MW kurulu güce sahip hidroelektrik santrallerimizde enerji üretimine devam ediyoruz. Güneş ve rüzgâr enerjisi projelerimiz var. Bunların yanında doğalgaz ve ithal kömüre dayalı projelerimiz gündemde bulunuyor” dedi.