Konut Haberleri
02 Eyl 2014 12:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:46

İlk kazma Beşiktaş'a!

Koruma kanunu dolayı kentsel dönüşüm noktasında sıkıntı yaşayan Boğaziçi ilçelerinde ilk kazma Beşiktaş'ta vuruluyor.

İlk kazma Beşiktaş'a!
İstanbul Büyüşehir Belediyesi (İBB) ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında Başbakanlık ofisi karşısındaki adada örnek dönüşüm alanı hayata geçirilecek. Yıllarca kuralsız yapılaşmış ve yenilenmesinde yaşanan güçlüklerden dolayı kötü görüntüye sahip olan Boğaz kıyısında ilk kazma, İBB ve Beşiktaş Belediyesi'nin ortaklaşa geliştirdiği projeyle vurulacak.

YÜKSEK TAVANLI
Projeye göre, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi karşısındaki yaklaşık 2 bin metrekarelik alan, örnek dönüşüm alanı olacak. Burada yer alan TBMM Milli Saraylar Lojmanları, otopark, bankalar ve iş yerleri yıkılacak. Yerine dış cephesi Türk - Osmanlı mimarisiyle süslenmiş, yüksek tavanlı ve çatılı binalar yapılacak. Örnek alan Sinanpaşa, Türkali, Abbasağa ve Ihlamur gibi Boğaz kıyısındaki ve Boğaz gören mahallelerde yapılacak dönüşüm için halka fikir verecek.

MEYDAN PROJESİ
Beşiktaş'ta kentsel dönüşümün ardından bir de meydan projesi de hayata geçirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Beşiktaş Meydanı projesi revize edildi. Buna göre Deniz Müzesi önünden itibaren araç trafiği yer altına alınacak, Barbaros Bulvarı üzerinde yer üstüne çıkacak. Boğaz'ın en geniş meydanı Beşiktaş'ta olacak.
Boğaziçi İmar Kanunu ve Boğaz siluetine etkisinden dolayı Koruma Kurulu kararlarından kaynaklanan bürokratik tıkanma, Boğaz kıyısında yer alan 5 ilçenin kentsel dönüşüm konusunda elini kolunu bağlıyordu.