Konut Haberleri
26 Mayıs 2017 09:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:12

İkitelli'de 2.4 milyon TL'ye satılık bina!

Küçükçekmece İkitelli'de yer alan bina 2.4 milyon TL'den satışa çıkarılıyor...

İkitelli'de 2.4 milyon TL'ye satılık bina!
Küçükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Küçükçekmece İkitelli Mahallesi, Halkalı Çiftliği Mevkii'nde yer alan arsa ve kargir binanın tamamını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin toplam alanı 155,70 metrekare olarak belirlendi.

Toplam bedeli 2 milyon 400 bin TL olan gayrimenkullerin ihalesi 29 Mayıs 2017 tarihinde saat 11:20 - 11:25 arasında Muhtarlık binasının birinci katında açık artırma suretiyle yapılacak.

İHALE DETAYLARI:

KÜÇÜKÇEKMECE 2. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2016/9 SATIŞ

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
TaşınmazınÖzellikleri :

İstanbul İl, Küçükçekmece İlçe, İKİTELLİ MAHALLESİ Mahalle/Mevkii, Satışa konu taşınmaz; Küçükçekmece İlçesi, İkitelli Mahallesi, K. Halkalı Çiftliği Mevkiinde bulunan 258 ada, 5 parsel sayılı 155,70m² miktarlı miktarlı kayden: arsa, mahallen kargir binanın tamamı niteliğindedir.
İmar durumu; Plan notlarının 2.11.4 maddesine göre Planda 3 kat yapılaşma öngörülen 1000m²den küçük parsellerde; talep edilmesi halinde, Meri Plana göre (1 bodrum+ zemin+ 2 normal kat+ zemin kat konturlarında ÇAP olmak üzere) tespit edilecek inşaat alanı aşılmamak ve bodrum katların iskan edilmemesi kaydı ile bodrum+ zemin+ 3 normal kat+ ÇAP yapılabilir, denilmektedir. Bilirkişi tarafından yapılan kıymet takdirine göre, 1.Akarsu Sokağa paralel cephesi 10mt, yola dik derinliği 15,33mt ve 15,60mt olan ve tamamı 155,70m² alana sahip arsa üzerinde, 27 dış kapı numaralı, bodrum kat+ zemin kat+ asma kat+ 4 normal kat+ çekme kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda, iki yandan bitişik nizamda, 2.sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olan bina bulunduğu tespit edilmiştir. Söz konusu bina zeminde takribi 140m², normal katlarında takribi 150m2 alana sahip, bodrum katında, bina ortak merdiveninden girişli depo mahalli, bina ana girişinin de yer aldığı zemin katında bir adet işyeri, zemin kat konturlarında olan asma katında, bina ortak merdiveninden girişi bulunan bir adet işyeri ile normal kat ve çekme katında işyeri mahallerinden ibaret, kat sahanlıklarında müşterek WC-Lavabo mahalleri mevcut, kat zeminleri seramik, duvarları sıvalı ve boyalı, alüminyum doğramalı, merdiven sahanlık ve basamakları granit döşemeli, taşınmaz dahilinde elektrik, sıhhi tesisat, doğalgaz tesisatı ile asansör mevcuttur.
Tamamı 155,70m² alana sahip arsa üzerinde yer alan binanın, kapalı alanları itibariyle toplam inşaat alanı 1.150m² civarında olup, dış cephesi yol cephesinde granit kaplamalı, çekme katı teraslı olup, söz konusu binadan, hemhudut 36 parsel ile 1 ve 2 parseller üzerinde bulunan Özel Akgün TEM Hospital binasına geçiş bulunmakta olup, katları kısmen müşterek kullanımlıdır.Satışa konu taşınmaz, bulunduğu semt ve mevki itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, ana arter üzerinde ve civarın talep gören ticaret sahasında yer almakta olup, ulaşım imkanları elverişli olduğu görülmüştür.
Adresi : İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli Mahallesi, K.Halkalı Çift. 258 ada, 5 parsel, 30 cilt nolu, 2920 sayfa nolu 155,70m² arsa nitelikli taşınmaz
Kıymeti : 2.400.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 29/05/2017 günü 11:20 - 11:25 arası
2. Satış Günü : 29/06/2017 günü 11:20 - 11:25 arası
Satış Yeri : GÜLTEPE MAH. BAĞLAR CAD. NO:71 FATİH CAMİ BAHÇESİ MUHTARLIK BİNASININ 1. KATI KÜÇÜKÇEKMECE İSTANBUL (SATIŞ YERİ)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/9 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/04/2017


EMLAEKEKİ.COM ÖZEL HABER