İnşaat
10 Eyl 2015 11:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:22

Dev sağlık kampüsü 8 ilçeye hizmet verecek!

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Temeli 2014 yılında atılan sağlık kampüsünün 36 ayda tamamlanması bekleniyor...

Dev sağlık kampüsü 8 ilçeye hizmet verecek!
İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü projesinin temeli 16 Şubat 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılmış, proje bilgilendirme dökümanı ise 2013'te tamamlanmıştı.

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü, 2003 yılında başlatılan 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında geliştiriliyor. Sağlık Bakanlığı; bölgenin sağlık hizmeti ihtiyacı, coğrafi yapısı, hasta akışı, ulaşılabilirliği ve sosyoekonomik yapısı dikkate alınarak belirlenmiş olan 29 sağlık bölgesine hizmet vermek üzere 22 ilde farklı büyüklük ve kapasitelerde 30 Sağlık Kampüsü kurmayı planlamış durumda.

Farklı planlama aşamasında olan 20 Sağlık Kampüsü projesi önerildi. İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü Projesi de bu 20 projeden biri olup, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel Ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek.



8 farklı hastaneden oluşacak!

Söz konusu sağlık kampüsü, 789.031 metrekare alan üzerinde kuruluyor. Toplamda 2 bin 682 yatak kapasiteli sağlık kampüsünde 8 farklı hastane yer alacak.

Bunlar:
443 yatak kapasiteli Genel Hastane
451 yatak kapasiteli Çocuk Hastanesi
451 yatak kapasiteli Kadın Doğum Hastanesi
359 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi
347 yatak kapasiteli Nörolojik ve Ortopedik Bilimler Hastanesi
303 yatak kapasiteli Kalp Hastalıkları Hastanesi
128 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi
200 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’dir...



Sağlık kampüsü arasından geçen bir yolla ayrılan iki kısımdan oluşacak. Proje sahasının kuzey kısmında altı hastane binası, bir teşhis ve tedavi kütlesi, bir teknik merkez binası, idari bölüm ve konferans salonları bulunacak. Bu kısımda ayrıca bir meydan ve trijenerasyon ünitesi de yer alacak. Proje sahasının güney kısmında ise Psikiyatri Hastanesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunacak.



8 ilçeye hizmet verecek!

Hastane; 29. sağlık bölgesini oluşturan İstanbul’un Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Başakşehir, Silivri, Çatalca, Esenyurt ve Avcılar ilçelerine hizmet vermeyi hedefliyor.

Projenin günde 100.000 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Hastaneye ulaşım metro hattı (Proje sahasının kuzey kesimine devlet tarafından bir metro istasyonu inşa edilmesi planlanıyor), otobüs ve hususi araçlarla sağlanacak.



Emsaş'tan Rönesans'a!

İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi Emsaş İnşaat kazanmıştı. Anlaşma ise 25 Mart 2013 yılında imzalanmıştı.

Eylül sonunda Rönesans 820 bin metrekare ihale dönemi kapalı inşaat alanı ile, Kamu Özel İşbirliği (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alan İstanbul İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'nün yüzde 100 hissesinin satın aldığı belirtilmişti.



36 ayda bitecek!

28 yıllık proje süresi sonunda Entegre Sağlık Kampüsü Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. İnşaat aşamasının yaklaşık olarak 36 ay süreceği öngörülüyor. Ancak bu tarihin uzayabileceği düşünülüyor...



Kübra GENÇ/Emlakeki.com