Ekonomi
29 Tem 2017 11:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

İkinci el araca ''Bayram''dopingi!

Kurban Bayramı yaklaşırken, ikinci el otomobil pazarı da canlandı. Bayrama araçsız girmek istemeyenler, ikinci el araç almaya yöneldi. En fazla rağbet ise otomatik vitesli araçlara oldu.

İkinci el araca ''Bayram''dopingi!
Kurban Bayramı, ikinci el araç piyasasını da canlandırdı. Bayrama araçsız girmek istemeyenler, ikinci el pazarının yolunu tuttu. 

30 ile 50 bin lira arası

Piyasada daha çok 30 ile 50 bin lira arasındaki araçlar rağbet görüyor. Otomatik vitesli araçlar, manuel viteslilere göre daha fazla tercih ediliyor.

Oto Center'ın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, ikinci elde bayram öncesi hareketlilik başladığını, bunda bayrama araçsız girmek istemeyenlerin talebiyle sıfır ve ikinci el araç fiyatları arasındaki makasın giderek açılmasının etkili olduğunu belirtti.

Benzinli araçlara talep var

Urçar, otomatik vitesli araçlara talebin gün geçtikçe arttığına dikkati çekerek, "Artık sektör de otomatik araçlara yöneldi. Motor seçeneğinde ise daha çok benzinli araçlar ilgi görüyor. Bundan en önemli etken benzinli araç ile dizel arasındaki fiyat farkının çok fazla olması" dedi.