Konut Haberleri
17 Şub 2016 14:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

İki ahşap bir salon ev!

Amerika'da adanın tepesine yapılan eve sadece feribotla ulaşım sağlanıyor. Evin ilginç yanı 3 ahşap kulübe ve odalar da bunlara dahil...

İki ahşap bir salon ev!
Bir adanın tepesinde ev hayal edin. Ama odalar ve salonlar ayrı evlerde olsun... Amerika’da, Maine kıyısı açıklarında bir adada “Little House on the Ferry” (Feribottaki Küçük Ev) adlı bir proje yer alıyor. Go Logic firması tarafından adanın tepelerine kondurulmuş bu üç kulübelik yapı denizden feribotla gelmekte olan birinin hemen gözüne çarpıyor.

3 ahşap alan 82 metrekare
“Little House on the Ferry” çapraz şekilde lamine edilmiş bir ahşap olan CLT’den yapılmış. Toplamda 82 metrekareden oluşan yapıda ana kulübe oturma ve yemek yeme alanlarını barındırıyor. Diğer iki kulübe ise birer yatak odası… Projenin ilgi çekici olmasının bir sebebi de bu: Araziye göre, farklı yükseklik ve konumlarda yerleştirilmiş üç kulübeyle, içinde özel alanlar bulunan tek bir ev yaratılmış. Özellikle yatak odalarının özerkliği, hem bir arada olup hem de ayrı ayrı takılmak isteyen gruplara harika bir ortam sunuyor.