Ulaşım
20 Ara 2013 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:46

İDO'nun deniz otobüslerine BUDO talip oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, aralık ayından sonra İstanbul- Bursa arasındaki İdobüs seferlerini kaldıracak olan İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) deniz otobüslerine talip oldu

İDO'nun deniz otobüslerine BUDO talip oldu
İDO'nun İstanbul- Bursa arasında Güzelyalı Mahallesi sahilinden sefer yapan İdobüslerini kaldıracağını açıklamasının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi alternatif olarak kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkan Altepe, İDO'nun yılbaşından itibaren Bursa'yla İstanbul arasında yolcu taşımayacağını kaldıracağını hatırlatarak, İDO üst yöneticilerinin zam için kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Başkan Altepe, İDO yetkililerinin kendisine, 'Biz işin içinden çıkamıyoruz, zam yapalım' dediklerini belirterek, "Biz de 'Zam yapmayız' dedik. Bunun üzerine 'O zaman yılbaşından itibaren bu işi bırakıyoruz. Deniz otobüslerini kaldırıyoruz' dediler. Biz de hayırlı olsun' dedik" diye konuştu.

'İDO İLE BAŞ ETTİK'
Altepe, deniz taşımacılığındaki iddialarında haklı çıktıklarını kaydetti. Altepe, "Düşük karlarla deniz taşımacılığı yapılabileceğinin dost ve düşman herkese gösterdik. Biz bu işe başladığımızda, herkes İDO'yla baş edemeyeceğimizi söylüyordu. Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor. BUDO ile Bursa- İstanbul arasında olan yolcu taşımacılığına çeki düzen geldi. Fiyatlar ve hizmet vatandaşı rencide etmeyecek düzeye erişti. Önümüzdeki günlerde İDO'dan boşa çıkacak araçları alma yönünde Büyükşehir Belediyesi olarak girişimde bulunacağız" dedi.
Yaz aylarında sıkıntı yaşamak istemediklerini dile getiren Altepe, İDO'nun deniz araçlarını alamazsak alternatif yöntemlerle takviye yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
ETİKETLER
#ido # budo