Sektörel
28 Eyl 2015 17:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:29

Kurban bayramında İDO patlama yaptı

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 9 günlük Kurban Bayramı'nın son gününde Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribotları ile rekor kırdı

Kurban bayramında İDO patlama yaptı
9 günlük Kurban Bayramı'nda çok sayıda insan şehir dışına çıkınca bazı bölgelerde ciddi trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ise söz konusu süreçte Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribotları ile rekor kırdı. Özellikle tatilin son 2 gününde İstanbul'a yapılan dönüşler sebebiyle tüm yollarda yoğunluk oluştu.

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü Sapanca’dan İzmit’e ulaşmak 3-4 saate kadar uzarken Cumartesi ve pazar günü, normalde bir saat olan 90 kilometrelik İzmit - İstanbul arası mesafe ise aşırı yoğunluk sebebiyle  5-6 saate kadar yükseldi.

Bayram öncesi ve sonrasında ise feribot hatlarında da yoğunluk meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Çakar’dan alınan rakamlara göre, İDO bayramda Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşıma rekoru kırdı. Kurban bayramı arefesi olan 23 Eylül ile 27 Eylül tarihleri arasında diğer tüm hatlarında 5 günde 447 sefer yapılıp 35 bin 844 araç ve 191 bin yolcu taşınırrken, Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar hattında sadece bayramın son günü 18 feribotla 28 bin 245 araç ve 118 bin yolcu taşındı.