Konut Haberleri
31 Mayıs 2016 08:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

İBB'den metrolara ücretsiz bisiklet parkı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açık otoparklar ve metro istasyonlarında ücretsiz bisiklet parklarını yaygınlaştırmak için harekete geçti.

İBB'den metrolara ücretsiz bisiklet parkı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu olan İSPARK, kent genelinde açık otoparklar, uygun yaşam alanları ve metro istasyonlarında ücretsiz bisiklet parkı uygulamasını yaygınlaştırıyor.

Özellikle kısa mesafelerde otomobile binmek yerine sağlıklı bir yaşam için bisiklete teşvik eden uygulamalara hayata geçirmeye devam eden İBB, bu kez de ücretsiz bisiklet parkı uygulamaısnı yaygınlaştıracağını duyurdu.16 ilçede 148 noktada 982 bisiklet kapasitesine sahip ücretsiz bisiklet parklarını vatandaşın hizmetine sunan İBB, bu rakamlarım dünya standartlarına ulaşabilmesi için  farklı merkezlerde çalışmalarına devam ediyor.

Evlerinden bisikletleriyle metroya gelen vatandaşların bisikletlerini ücretsiz bisiklet parklarına bırakarak istedikleri güzergaha gidebilmeleri kolaylığını sağlayan İSPARK, çevre bilincini geliştirmek, kent içi ulaşımda ekolojik - ekonomik olan bisiklet kullanımını teşvik etmek için kent genelindeki otoparklarında ‘’Bisiklet Park’’ alanları oluşturmaya devam ediyor.