Konut Haberleri
24 Kas 2017 09:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

İBB cami yapmak istedi, Merkez Bankası karşı çıktı

Levent'te milyonlarca lira değer biçilen araziye yapılması planlanan camiye, Merkez Bankası itiraz etti. MB, araziye kendisinin ihtiyacı olduğunu bildirdi.

İBB cami yapmak istedi, Merkez Bankası karşı çıktı
Levent'te milyonlarca değer biçilen araziye dini tesis yapılma kararı alınması tepkilere neden oldu. CHP 18 bin 427 metrekarelik alanın deprem toplanma alanı olarak kullanılmasını isterken Merkez Bankası da plana karşı çıkarak araziye ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 
 
BEŞİKTAŞ MÜFTÜLÜĞÜ İSTEDİ
 
Cumhuriyet Gazetesi'nin hazırladağı habere göre; bölgede zaten 600 metre mesafede 2 cami bulunuyor. Buna rağmen Beşiktaş Müftülüğü arazinin “merkezi iş alanı”ndan çıkartılarak “dini tesis alanı” yapılması istedi.  İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu da araziye cami projesinin uygun olduğuna karar verdi.
 
CHP'DEN DEPREM ALANI İTİRAZI
 
CHP’li Meclis üyesi Affan Keçeci, “Olası bir İstanbul Depremi’nde toplanacak yer yok. Biz oranın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak kalmasından yanayız” ifadelerini kullandı. AK Parti Grup BaşkanVekili Temel Başalan ise “Öncelikle araziye zeminaltı otopark, cami ve kültür merkezinin hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.
 
20 YILDIR BOŞ ŞEKİLDE DURUYOR
 
Levent Mahallesi Muhtarı Atacan Türk, “Mahallede yeşil alanımız da deprem toplanma alanımız da yok. Zaten 200 metre mesafede 2 cami var. 20 yıldır boş alandı burası. Şu an içi orman gibi oldu” dedi. Türk, mahalleliyle birlikte planlara itiraz edeceklerini belirtti.