Ulaşım
27 Ağu 2015 09:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:14

Hyperloop projesinin inşaat çalışmaları 2016'da başlayacak!

SpaceX ve Tesla Motors'un patronu Elon Musk'ın ortaya attığı yerde tüplü ulaşım fikrini hayata geçirmek isteyen Hyperloop Transportation Technologies firması (HTT), 2016'da projenin inşasına başlamayı planlıyor...

Hyperloop projesinin inşaat çalışmaları 2016'da başlayacak!
HTT'nin, tüplü ulaşım sistemini kurmak için mühendislik firmaları AECOM, İsviçreli merkezli Oerlikonm ve Hodgetss+Fung firmalarıyla işbirliği yapacağı açıklandı.

Musk'ın 2013'te sunduğu Hyperloop fikri, birbirlerinden 100 veya 200 metre mesafede bulunan sütunlar ile bağlanan neredeyse yerçekimsiz tüplerde ilerleyecek kapsüllere dayanıyor. Musk, ABD'de aralarındaki mesafe düşük olan şehirler arasına kurulacak sistemin, şehirler arasındaki mesafeyi 45 dakikaya indirebileceğini savunmuştu.

Sadece California'da kurulacak 8 kilometrelik bir Hyperloop sisteminin 100 milyon dolara mal olacak olması, projenin geleceğini belirsiz kılmıştı. HTT ise 2013'ten bu yana destek aldıkları firma sayısını 400'e çıkardıklarını açıkladı.

HTT CEO'su Dirk Ahlborn, "Birkaç ay içinde yıllardır üzerinde çalıştığımız teknolojileri gün yüzüne çıkaracağız. Projeyi daha da ekonomik kılmak için halen çalışıyoruz ve şu an her şey yolunda görünüyor" ifadesini kulllandı.

HTT, işbirliği yaptığı firmaların tecrübesi sayesinde başarı oranının artacağına inanıyor. Oerlikonm, Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın (LHC) inşasında yer alan firmalar arasında yer alıyor.

Hyperloop'un inşasında yer almayacak olan SpaceX, inşa edilecek tüplü sistemde en hızlı ilerleyecek kapsülün tasarlanması için bir yarışma başlatmayı planlıyor.