Ekonomi
24 Eyl 2017 11:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Hükümetten emekliyi heyecanlandıran adım

Anayasa Mahkemesi'ne açılan dava devam ederken, 2000 yılından sonra emekli olanların maaş mağduriyetini gidermek için kanun tasarısı hazırlandı.

Hükümetten emekliyi heyecanlandıran adım
Hükümet emekli maaşları arasındaki farklılıkları gidermek için harekete geçti. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak için gözünü Anayasa Mahkemesinin kararına ve hazırlanan torba yasaya çevirdi. Güneş gazetesinin haberine göre, tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilip kanunlaşırsa, yaklaşık 5 milyon emekli 355 liraya varan zamdan yararlanacak.

EMEKLİLER HEYECANLA BEKLİYOR

İntibak Başvurusu Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, konuyu Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Anayasa Mahkemesi, önümüzdeki günlerde Avcı'nın yaptığı bireysel başvuruyu görüşecek. Eğer yüksek mahkeme, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yö- nünde karar verirse, emeklilere intibak zammının yolu açılacak. Emekliler çıkacak kararı heyecanla bekliyor.

AYRI DAVA AÇMAYA GEREK YOK

Anayasa Mahkemesinin olumlu karar vermesi durumunda intibak artışı için ayrı ayrı dava açmaya gerek olmayacak. Karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesi kapsayacak. Emeklilere, önceki intibaktaki gibi 355 liraya varan zam gündeme gelecek. Ayrıca hükümetin yeni hazırladığı torba tasarı da intibak bekleyen emeklileri heyecanlandırdı.TBMM'nin yeni dönem çalışmalarında öncelikle ele alı- nacak torba tasarı yılbaşından önce kanunlaşacak.

MAHKEME BAŞVURUYU REDDETMİŞTİ

TÜRKİYE Emekliler Derneği, Anayasa Mahkemesi'ne taşınan intibak düzenlemesinin yakla- şık 5 milyon kişiyi ilgilendirdi- ğini belirtiyor. Derneğin hukuk danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, konuyla ilgili, "Dosyadaki bilirkişi raporu ve ombudsman kararı lehimize olmasına rağmen, Yargıtay mahkemenin verdiği ret kararını onamıştır. Derneğimiz 2000 sonrası emeklilerin intibak hakkı için başlattığı hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir" dedi.
ETİKETLER
#emekli # hükümet