Ekonomi
07 Haz 2017 10:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Hobisi için göl kiraladı!

Çalışmak için gittiği Çanakkale'de olta balıkçılığına merak saran işçi emeklisi Haşim Aydın, memleketi Erzurum'da göl kiraladı. Aydın şimdi meraklıların her balık için 5 TL karşılığında olta ile avlamalarını sağlıyor.

Hobisi için göl kiraladı!
Balık tutmayı seven Erzurumlular işçi emeklisi 55 yaşındaki Haşim Aydın sayesinde 5 liraya hobilerini gerçekleştiriyor. 

Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Beğendik Köyü'ndeki Pırdanos Gölü'nü kiralayan işçi emeklisi, 55 yaşındaki Haşim Aydın, meraklıların her balık için 5 TL karşılığında olta ile avlamalarını sağlıyor.

Haşim Aydın, Çanakkale'de çalışırken olta balıkçılığına merak sardığını, köyüne döndükten sonra olta balıkçılığı yapmak için arayışlar içine girdiğini söyledi. Aydın, Milli Emlak'a ait Olur'a 25 kilometre uzaklıktaki Pırdanos Gölü'nü kiralayarak olta balıkçılığını yaygınlaştırmak istediğini anlatan Haşim Aydın şunları söyledi:

"Hobimi gerçekleştirmek hem de bölgemizi tanıtmak için göle balık atarak yaşayıp- yaşamadığını kontrol ettim. Balıkların yaşadığını öğrenince Pırdanos Gölü'nü, 10 yıl önce yıllık 3 bin 500 liraya Milli Emlak'tan kiraladım. Krater gölü altında havuzlar yaptım. Gökkuşağı alabalığı, Norveç somonu getirdim. İki balık çeşidi bir arada yaşayabiliyor. Onların üretimine başladım. Ancak gölün yolunu yaptıramadım. Zevkimi gidermeye başladım hem de amatörleri davet ettim. Erzurum'dan komşu illerden olta balıkçılığı yapmak isteyenler gelip- gidiyor. Tuttuğu her balık için 5 lira ücret alıyorum. Bu iş giderek yaygınlaşacak."

Amatör olta balıkçısı Sadullah Taş, boş vakitlerini göle gelerek değerlendirdiğini ve çok zevk aldığını bildirdi. Gölde, bu çevrede çok az bulunan kırmızı benekli alabalık olduğunu belirten öğretmen Osman Aslan da, "Köy ile göl arası 3 kilometre. Yolu olmadığı için köyde araçları bırakıp yaya yürümek zorunda kalıyoruz. Yolu  olmadığı için birçok insan gelemiyor. Eğer iyi bir yol yapılırsa Olta balıkçılığı burada gelişebilir turizme de açılabilir. Pırdanos Gölü görsel güzelliği ile görenleri büyülüyor" diye konuştu.