Sektörel
15 Eki 2015 17:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:35

Çin hızlı tren için aday oldu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çin Devlet Başkanı'nın Edirne-Kars Hızlı Tren Hattı, Antalya-İzmir Hızlı Tren Hattı ve Otoyolu projeleriyle ilgilendiğini söyledi..

Çin hızlı tren için aday oldu
Ekonomi Bakanlığının Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ile birlikte İzmir’de gerçekleştirdiği “Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı”ndan sonra basıbn mensuplarına açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan G-20 Ekonomi Bakanları zirvesinde Çin Ekonomi Bakanı’yla özel bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Zeybekçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyaretinde, Çin Devlet Başkanı'nın Edirne-Kars Hızlı Tren Hattı, Antalya-İzmir Hızlı Tren Hattı ve Otoyolu projeleri ile ilgilendiklerini açıkladığını belirterek, Çin Ekonomi Bakanı'nın da projeler için hazır olduklarını ve Türkiye'den teknik adımları beklediklerini söyledi.

Söz konusu hızlı tren ve otoyol projelerinin bölgenin ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu vurgulyan Zeybekçi, bölgede hareket ettirilebilecek mevcut 20 - 25 milyon kadar turist odluğunu ve yük taşımacılığının da en az turizm kadar önemli olduğunu belirtti.