Ekonomi
23 Haz 2017 13:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Hazır yemeğe 66,5 milyar lira harcandı!

Türklerin hazır yemeklere olan düşkünlüğü YESİDEF'in verilerine de yansıdı. Geçen yıl hazır yemeğe 66,5 milyar lira harcandığı açıklandı.

Hazır yemeğe 66,5 milyar lira  harcandı!
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu'nun (YESİDEF) verilerine göre, Türk hazır yemek sektörü geçen yıl 66,5 milyar lira ciro yaptı.

5 binin üzerinde firmanın hizmet verdiği ve 400 bin kişinin çalıştığı hazır yemek sektöründe günlük 6 milyon adet yemek üretilirken, yemek sanayinin yılık cirosu 66,5 milyar lira olarak hesaplandı.
YESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran, Türkiye’deki yemek endüstrisinin son 10 yıl içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yürütülen çalışmalarla çok yüksek bir standarda kavuştuğunu söyledi.

KONTROL ALTINDA
YESİDEF'e bağlı şirketlerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığının kontrolü altında olduğunu belirten Zincirkıran, "Şirketlerimizi HACCP denilen Tehlike Analizleri Kritik Kontrol Noktaları sistemiyle devamlı denetliyoruz. Biz işletmemizde haftada bir denetim yapıyoruz diye bir şey yok. Üretim zaten devamlı olarak denetim altında işliyor, başka türlü kontrol edemezsiniz. İşlem sırasında yapılan hatalar, yemeklerin pişme dereceleri, soğutma dereceleri, saklama süreleri atlanabilir." dedi.