Konut Haberleri
12 Eki 2017 08:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

Hazine'ye ait tarım arazilerine doğrudan satış yolu!

Meclis'ten geçen Torba Yasa'ya göre, artık Hazine'ye ait olup, belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler kullanıcılarına doğrudan satılabilecek. Ancak satışı yapılan arazilerin yalnız tarımsal amaçlı kullanılması gerekecek.

Hazine'ye ait tarım arazilerine doğrudan satış yolu!
Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 22 maddesi daha TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
 
Kabul edilen maddelere göre, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a yeni düzenlemeler bulunuyor.

SADECE TARIMSAL AMAÇLI KULLANILABİLECEK
 
Buna göre, Hazineye ait olup, belediye mücavir alan sınırları içinde tarımsal amaçlı kullanılan araziler kullanıcılarına doğrudan satılabilecek. Ancak satışı yapılan arazilerin yalnız tarımsal amaçlı kullanılması gerekecek.
 
Araziler, rayiç bedelin üzerinden satılacak. Bu bedel taksitli olarak ödenebilecek. Taksitle ödeme seçeneğinin seçilmesi halinde, bu bedelin yüzde 30'u en geç üç ay içinde, kalanı ise en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenecek.
 
BELEDİYEYE BEDELSİZ DEVİR
 
Belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan, Maliye Bakanlığınca tespit edilen ve üzerinde yapı bulunan Hazineye ait taşınmazlar öncelikle yapı sahiplerine satılacak ya da belediyeye bedelsiz olarak devredilecek. Yasa ile bunun için yapının 19 Temmuz 2003'ten önce yapılmış olması şartı 31 Aralık 2009 olacak.

Mükellefler artık ikametgah adresi değişikliklerini vergi dairelerine bildirmek zorunda kalmayacak.