Ekonomi
04 Haz 2017 11:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Hayalet gemi icradan satılacak

İzmir'de, hacizli olduğu için 1 yıla yakın süreden bu yana Körfez'de bekletilen Yılmaz Ayanoğlu isimli geminin, icradan satışı için işlemlere başlandı.

Hayalet gemi icradan satılacak
Ayanoğlu Denizcilik şirketinden alacağı bulunan çok sayıda firmanın girişimleriyle, sahibi oldukları M/V Yılmaz Ayanoğlu isimli kuru yük gemisine haciz konuldu. Sefer yapma hakkı alınan gemi, yaklaşık bir yıl önce İzmir Körfezi'ne demirletildi. Üzerinde herhangi bir personel bulunmayan gemide, yük ve yakıt da olmadığı belirtildi. Işıklandırma sistemi de çalışmayan gemi, limana gelen yük gemilerinin yanı sıra özellikle körfezde sefer yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İZDENİZ firmasina ait yolcu vapurları için de büyük tehlike oluşturdu. İZDENİZ yönetiminin başvurusu üzerine Liman Başkanlığı çalışma başlatıp, geminin ışıklandırma sistemini devreye soktu. Ekipler zaman zaman da 2 bin 950 groston ağırlığında 94 metre uzunluğundaki gemiye çıkıp güvenlik kontrollerini yaptı.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANMAK ÜZERE

Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle yan yatıyormuş gibi görünse de yetkililerin batma tehlikesinin bulunmadığını açıkladıkları 'Yılmaz Ayanoğlu' gemisi için icra takibi sürecinin sonuna gelindiği öğrenildi. İzmir İcra Dairesi'nin gerekli hazırlıklarını tamamlamasından sonra geminin kısa bir zaman sonra satışa çıkartılacağı belirtildi.

GOFER B GEMİSİ BÜYÜK TEHLİYE YARATMIŞTI

Benzer haciz kararı bulunan 'Gofer B' gemisi Aliağa'ya demirlenmişti. Ancak, şiddetli fırtınanın etkisiyle, Aliağa'dan Çandarlı'ya sürüklenmişti. Gofer B gemisi daha sonra ise Çandarlı'dan poyraz fırtınasının da etkisiyle 35 mil güneydeki Mordoğan'a kadar sürüklenip, bir otelin önündeki limanda karaya oturmuştu. Haciz işlemleriyle ilgili sürecin tamamlanmasıyla satılan gemi, tekrar yüzdürülüp, Aliağa İlçesi'ndeki bir tesiste sökümü yapılmıştı.
ETİKETLER
#izmir #gemi