Konut Haberleri
20 Ara 2014 10:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:19

Havalimanı şampiyonu ‘TAV’ oldu

Ortadoğu ve Körfez bölgesinde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 1.2 milyar dolar ciroyla, havalimanı inşaatı alanında dünyanın en büyük şirketi oldu. TAV İnşaat’ın üstlendiği projelerin sözleşme bedeli toplam 16.2 milyar doları aştı.

Havalimanı şampiyonu ‘TAV’ oldu
Engineering News Record (ENR) dergisi, 2013’te üstlenilen proje bedelleri toplamına göre, her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. TAV İnşaat, ‘havalimanı inşaatı’ kategorisinde ilk sırada yer aldı.

TAV Grup CEO’su Sani Şener, TAV İnşaat’ın havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanında uzmanlaştığını ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Son üç yılda Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines Hangarları, Riyad Havalimanı projelerini üstlenerek Körfez’de önemli başarı yakaladık. ENR’de ilk sıraya yükselmekten dolayı gurur duyuyoruz.”

16.2 milyar dolarlık iş

İstanbul Atatürk Havalimanı
’yla sektöre adım atan TAV İnşaat’ın devam eden projeleri arasında Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi arabistan’da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Medine Prince Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Umman’da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri yer alıyor.

425 metrelik gökdelen

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425 metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan Marina-101 Hotel and Residences projesi geliyor. Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. Dubai Marina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlı Majestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yer alan 30 katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlağı diğer gökdelenler...
TAV İnşaat son olarak yine Dubai’de 300 milyon dolar bedele sahip Damac Towers by Paramount projesini üstlendi. Merkez ofisi İstanbul’da olan TAV İnşaat’ın, Abu Dabi, Dubai, Mısır, Katar, Libya, Gürcistan ve Suudi Arabistan’da 7 şubesi bulunuyor. Umman’da TAV Construction Muscat LLC, Suudi Arabistan’da TAV AL Rajhi Construction Co ve Katar’da TAV Construction Qatar LLC adlı üç de iştiraki var.