Ekonomi
24 Ağu 2017 12:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Hava ulaşımına bayram dopingi

Kurban Bayramı tatiline günler kala memleket ya da sahillere gitmek isteyen vatandaş uçakları doldurdu. Hava yolu şirketleri normal sefer biletlerinin tükenmesiyle ek seferler koymaya başladı.

Hava ulaşımına bayram dopingi
Milyonların heyecanla beklediği Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacaklar uçaklarda yer bırakmadı. Normal seferlerindeki biletleri satan hava yolu şirketleri, ek sefer koymaya başladı.
 
25-31 Ağustos'ta yurt içinde ve Türkiye'den yurt dışına, 31 Ağustos-4 Eylül döneminde ise Türkiye içinde ve yurt dışından Türkiye'ye yoğun bir trafiğin olmasını bekleyen Türk Hava Yolları'nda (THY) tatilin uzamasının etkileri görülmeye başladı.
 
THY, özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin alacağı tatili uzatma/uzatmama kararına göre asıl etkinin gelecek hafta içerisinde belli olmasını öngörüyor.
 
196 EK SEFER

25 Ağustos-4 Eylül'de yurt içinde 113, yurt dışında 83 olmak üzere toplam 196 ek sefer gerçekleştirecek olan THY'de, bayram dönemi içerisinde sunulan kapasitenin önemli bir kısmı rezerve edilirken, ek gelecek satışlarla yüksek doluluk bekleniyor.
 
Tatilin uzaması dolayısıyla talebin daha fazla güne ve daha dengeli bir şekilde yayılması, uzak destinasyonlara olan talebin de artması öngörülüyor.

YURT İÇİNDE BODRUM
 
THY verilerine göre, yurt içinde Bodrum, Dalaman, Antalya, Trabzon, yurt dışında ise Barselona, Roma, Paris, Prag, Budapeşte, Milano, Venedik, Londra, New York, Los Angeles, Miami, San Francisco, Bangkok, Phuket ve Saraybosna gibi noktalar tercih ediliyor.