Konut Haberleri
16 Eyl 2014 16:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:51

Hastaneden gördü, inşaatı mühürletti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, merkez Nilüfer İlçesi’ndeki özel bir hastanede tedavi gören amcasını ziyarete gitti.

Hastaneden gördü, inşaatı mühürletti
Ziyaret sırasında hastane odasının penceresinden, karşı tarafta yapılan bina inşaatında iskelede işçilerin önlem almadan dış cephe çalışması yaptığını gördü. Bursa İş Teftiş Grup Başkanı Yaşar Ata’yı arayan Bakan Çelik, gerekenin yapılması talimatını verdi.

Hemen inşaat alanına giden müfettişler, güvenlik önlemi almadığını saptadıkları inşaatı mühürledi. Bakan Çelik, konuyla ilgili SGK hizmet binasının açılışında şu açıklamayı yaptı: “Üç kişi aşağıda, üç kişi yukarıda bu iskelenin yapımıyla meşguller. 4. yada 5. katta iskeleyi yükseltmeye çalışan bir işçi yarım metre gidiyor geliyor. İskele sallanıyor. Vali Beyle bakıyoruz. Ha düştü, ha düşecekler. Anlık hadise. Hemen arkadaşlara haber verdik. İşçilerin bağlı olduğu bir halat ve kemerleri yok. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan 7 katlı bir binanın cephe yenileme çalışması, hafta sonu tatilinde bitirilmeye çalışılıyor. Yasalar böyle bir işi yapmayı engelliyor.

Siz ‘yasa bilmez ben bilirim’ diye hareket ederseniz, arkasından da bu faciaları yaşarsak, yazık değil mi?” Çelik, mühürlenen inşaatta eksiklik giderilirse çalışmanın yeniden başlayacağını Çelik, “İskele sallanıyordu” dedi. söyledi