İnşaat
10 Eyl 2015 11:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:22

Haliç otel üssü olacak!

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Altın Boynuz olarak da bilinen Haliç, son zamanlarda yeni projelerle gelişmeye devam ediyor.

Haliç otel üssü olacak!
İstanbul'un en eski yerleşim birimlerinden biri olan Haliç, 3 bin yıllık geçmişiyle büyük bir tarihe de sahip.

Uzun yıllar boyunca çarpık yapılaşma ve ulaşım yetersizliğinden dolayı sıkıntılar yaşamış ve gelişimi yavaşlamış olsa da kongre merkezlerinden müzelere, üniversite kampüslerinden konut projelerine ve otellere kadar birçok yeni yapılaşmayla İstanbul'un en büyük gelişen bölgeleri arasında hızlı bir şekilde yerini aldı.

Son zamanlarda faaliyete geçen Hilton ve Mövenpick dışında, yerli yatırımcılardan Lazzoni, Manesol Grup, Açıkel Grup'un yer aldığı Haliç'te yapımı başlayacak birçok otel projeleri de bulunuyor.

- Green Park Grubu: Pendik, Merter, Kartepe, Taksim, Bostancı ve Ankara'da otel projeleri bulunan firma Pierre Loti'de de bir otel açmayı planlıyor. Firma diğer otelini Gaziantep'te açacak.

- Mar Oto Grup: Eyüp Sultan'a yakın bir bölgede otel açmaya hazırlanan firmanın otel inşaatı önümüzdeki yıl başlanacak. 120 odalı, 4 yıldızlı otelin işletmesi için birçok grupla görüşmeler sürüyor.

- Maksem Yapı: Birçok konut ve kentsel dönüşüm projesine imza atan Maksem Yapı, 60 milyon dolarlık yatırım bedeliyle otel inşasına devam ediyor. Mart 2016'da açılacak Cent Otelcilik'le inşa edilen otel, 186 odalı ve 380 yatak kapasiteli olacak.

- Haliçport-Rixos Grubu: Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi olarak da bilinen Haliçport projesinde 70 yat kapasiteli 2 yat limanı ve 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı 2 otel yer alacak.

- Choice Hotels International: Dünyada 30 ülkede 11 marka ve 6 bin 300 otelle hizmet veren grup 2015 yılı bitmeden  turistik ve ekonomik olarak hızla gelişen bölge Haliç'te açılış yapacak.

- Dedeman Hotels&Resorts International: 2016 sonunda otel sayısını 23-24 otele çıkarmayı hedefleyen grup Tarihi Yarımada ve Haliç civarında her zaman otele ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Kübra GENÇ/Emlakeki.com