Sektörel
06 Ağu 2017 18:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Günümüzde tesettür modası sosyal medya ile şekil buluyor

Günümüzde tesettür anlayışı ve moda gelişimleri eski anlayışları yansıtması konusunda değişimler ortaya çıkararak yeni bir moda akımı oluşturduğu görülüyor.

Günümüzde tesettür modası sosyal medya ile şekil buluyor
Gençlik üzerinde yapılan araştırmalarda günlük giyilen kıyafetler üzerinde kendi tasarımlarını yaratma çabalarının tesettür modası yönünde ilerlediği görülüyor. Moda tasarımcıları kıyafetler üzerinde şekil disiplinini ön plana çıkarırken özellikle 2017 gençlik moda tasarımları tamamen kişisel tercihlerden ortaya çıkmaktadır. Büyük şehirlerde toplu yaşam alanlarında özellikle resmi kurumlarda sadece başörtüsü kullanılarak günlük giyilen kıyafetler tesettür kıyafet modellerine dönüştürülüyor.

Bu gün bir hastane ortamına gittiğinizde gözünüze en çok çarpan manzara hemşire kıyafetinin üzerine değişik şekillerde bağlanmış başörtü modelleri veya tercihen düz renkli eşarp modelleri kullanıldığı görülmektedir. 2016 yılı sonu ve 2017’nin başlarından itibaren başlayan tesettür kıyafet modelleri üzerine eğilim bu alanda değişik tesettür kombinlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Özellikle genç kızlar üzerinde yapılan araştırmada kapalı kıyafet giymekten ziyade bu yeni akıma ayak uydurma konusunda değişimler yapmaya çalıştıkları anlaşılmaktadır. Bugün İstanbul'da istiklal caddesinde yürüdüğünüzde değişik tipte kıyafet modeline rastlamanız mümkündür.

Hele ki tesettür kıyafet modelleri benzeri giyim tarzı daha çok olduğu görülüyor. Çünkü internet ortamında sosyal medya ağları vasıtası ile özellikle gençlik kendi yaratmış oldukları tesettür moda tasarımlarını sıkça paylaşıyor. Sosyal medya ağlarında gezinti yapan bayanlar artık modacıların yaratmış olduğu kombinlere fazla ehemmiyet vermeyerek web sitesi sayfalarında e ticaret yapmakta olan kuruluşların ve instagram ortamında ortaya çıkmış olan tesettür modasının etkisinde kalarak yeni bir akım oluşturuyor.

Eskiden Kullanılan Ferace Artık Yeni Tesettür Ürünümü Oluyor?

Geçmişten günümüze kıyafet modelleri üzerinde yapılan araştırmalarda geçmişi yansıtan birçok modele rastlamak mümkündür. Bazen toplantı ortamlarında, iş yemeklerinde, eğlence mekanlarında, düğün ve dernek toplantılarında ortama göz gezdirdiğinizde göreceğiniz manzara değişik renk ve desenlerde başörtüsü ile tamamlanmış tesettür kıyafet modellerine benzetilen tasarımlar özünüze çarpacaktır. İlk bakışta aklınıza gelen soru modacılar ortaya çıkarmış oldukları bu tasarımları görseler ne düşünürdü? Olurdu. Çünkü görsel basında ve sosyal medyada kendi modasını yaratan özellikle sanatçı kesimi gün geçmiyor ki değişik kıyafetlerle ortaya çıktığı görülüyor. Özellikle günlük kıyafetin üzerine tesettür ferace ekleyerek kendine değişik bir tarz yarattığını düşünüyor. Bu şekilde basit olarak tarz yaratan kişilerin aslında tesettür kıyafet modası ile hiçbir alakalarının olmadığı ilk bakışta anlaşılmaktadır.

Bugün kullanılan tesettür ferace geçmiş dönemlerde özellikle köy seviyesindeki toplu yaşam alanlarında yetişkinlerin dışarı çıkarken giydikleri siyah kumaştan üretilen manto kesimleri olmaktaydı. Bunun yanında kızlar gençlik çağına eriştiklerinde evliliğe hazır olduğunu ferace giyerek belli etmekteydiler. Yapılan bu araştırmalarda ferace giyme alışkanlığının geçmişten geldiği görülüyor. Fakat günümüzde özellikle 2017 tesettür kıyafet modası gözlemlendiğinde feracenin her elbisenin üzerine giyildiği görülüyor.

Tesettür Tunik Günlük Kıyafetin Bir Parçası Gibi Oldu

2017 tesettür kombinleri basit bir şekilde incelendiğinde sıklıkla başörtü modellerinin kullanılması yanında tesettür tunik günlük kıyafet olarak da kullanıldığı görülüyor. Bugün sokağa çıktığınızda dizlerden aşağısına herhangi bir şey giymeden tesettür tunik ve değişik eşarplarla kendi tarzını yaratmış ve tesettür giyindiğini iddia eden bayanlara rastlamak mümkündür. Çünkü artık günümüzde yaygınlaşan sosyal medya çılgınlığı özellikle 2017 tesettür kıyafet modası yaratılması konusunda etkili olmaktadır. Artık birçok haber sosyal medya kanallarından insanlar arasında daha hızlı yayılmaktadır. Çoğu haber programı internet haber dünyasına daha çok ağırlık vererek özellikle reklam ajanslarının tesettürtunik modellerini değişik şekillerde tasarlanmış kombinleri web sitesi sayfalarında görüntüledikleri sık olarak rastlanan olaylardan olmaya devam ediyor.

ETİKETLER
#tesettür #sefa merve