Konut Haberleri
24 Oca 2017 15:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Günlük eve ceza anlık gelecek!

Günlük ev kiralayıp bunu bildirmeyenlerin başı dertte. Emniyet ve Gümrük Bakanlığı’nın çalışması ile günlük ev kiralayıp bilgisini vermeyene ağır ceza geldi...

Günlük eve ceza anlık gelecek!
Özellikle terör örgütleri ve fuhuş çeteleri tarafından rağbet gören günlük ev kiralama işinde gerekli bildirimde bulunmayanların işi artık çok zor. Bir süre önce Gümrük Bakanlığı nezninde baştılan çalışmalar KHK ile hayata geçti. Buna bağlı olarak da Emniyet Genel Müdürlüğü, günlük kiralanan haneler konusunda açıklama yaptı. Emniyet, “OHAL Dahilinde Kimlik Bildirme Yasanında farklıklar yapılmıştır. Buna göre; Alakalı yasanın 2. maddesinde yer alan tesislere ‘günübirlik kiralanan haneler’ ibaresi ilave ederek bu tür yerlerin yasa dahilinde kimlik bildiriminde bulunmaları karara bağlanmıştır” izahını yaptı.



Emniyet Genel Müdürlüğü’nün soysal medya hesabından, günübirlik kiralanan haneler ile alakalı izah yapıldı. Yapılan izahta, “OHAL Dahilinde Kimlik Bildirme Yasanında farklıklar yapılmıştır. Buna göre; Alakalı yasanın 2. maddesinde yer alan tesislere ‘günübirlik kiralanan haneler’ ibaresi ilave ederek bu tür yerlerin yasa dahilinde kimlik bildiriminde bulunmaları karara bağlanmıştır. Bu karara uymayanlara mülki idare amirlerince 10 bin TL, anlık data göndermeyen veya gerçeğe ters kayıt tutanlara 5 bin TL yönetimsel para cezası verilmesi öngörülmüştür. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren; 2 bin 802 işletme belirlemiş, bin 20’si kayıt altına alınmış, 214 kuruluş kapatılmış, 327 tesise 476 bin 485 TL yönetimsel para cezası uygulanmıştır. Bu kapsamda, günübirlik hanelerle alakalı olarak direk, saatlik, günlük veya haftalık gibi müddet koşulu aranmaksızın kazanç emeli güdülerek kiralama faaliyeti yapılan, daimi oturma veya yerleşme emeli taşımayan tüm geçici nitelikteki kısa müddetli kiralamaların Geçici İkamet Yerleri ve Kimlik Bildirme Sistemine dahil olarak kimlik biriminde bulunmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

ETİKETLER
#günlük ev