Sektörel
26 Eyl 2017 11:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Güney Avrupa’da görülmesi gereken 10 tarihi yapı

Tatil için gidilecek ve gezilecek yer arayanlara Güney Avrupa'da mutlaka görülmesi gereken 10 tarihi yapı önerisi...

Güney Avrupa’da görülmesi gereken 10 tarihi yapı
Avrupa içerisinde farklı şehirlere kolay ulaşım, birbirinden farklı şehirleri keşfetme yolunu açıyor.  Özellikle tatil amaçlı gidilen Güney Avrupa’da tarihe tanıklık etmiş birçok önemli yapıt bulunmaktadır. Yemek, sanat, eğlence veya dinlenme aktivitelerinizin yanında çok verimli geçeceğine inandığımız tarihe yolculuk için verebileceğimiz birçok tavsiye var!

Belem Kulesi, Lizbon



Portekiz'in en çok sevilen tarihi eserlerinden ve Lizbon simgelerinden biri olan Belem Kulesi, Keşif Çağının bir sembolüdür. 15. ve 16. yüzyıllarda gerçekleştirilen keşif yolculuklarının merkezi olarak bilinir. 1521'de Tagus Nehri'ndeki saldırılara karşı koymak için yapılan kule, askeri mimarinin başyapıtı olarak görülüyor. Kulenin kültürel önemi, UNESCO'nun onu Dünya Mirası Listesi olarak ilan etmiş olmasıdır.

Prontotour’un Avrupa turları seçenekleri arasında yer alan Portekiz’i gezip, İspanya gibi ülkelere de zaman ayıracak planlara çok uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz.

Oşinografi Müzesi, Monako

Musée Oceanographique, deniz seviyesinden neredeyse 90 metre yukarıda, Le Rocher üzerinde muhteşem bir konumda yer alıyor. Bu çarpıcı ortamda, müze ve akvaryumlar inşa etmek için 11 yıllık bir süre gerekmiş. Burası dünyanın eski akvaryumlarından biridir. Sürekli olarak gelişen Oşinografi Müzesi, dünyaca ünlü denizcilik ve oşinografi sergilerine sahiptir. Müzenin değerli bilimsel koleksiyonları, Prens Albert I'in araştırılmasından elde edilen bulguları ve Jacques-Yves Cousteau'nun keşiflerini içerir. Musée Oceanographique'in en dikkat çeken özelliği, görkemli şekil ve renklerde nadir bulunan balık ve deniz canlılarının bulunduğu akvaryumlardır.

Generalife, Granada



Nasrid hanedanının kraliyet sarayı, Endülüs'ün Andalucía olarak adlandırdığı gibi, Ortaçağ'da kültür ve medeniyetin simgelerini temsil ettiği İspanya İslam döneminin sanatsal önemini ortaya koyuyor. Alhambra kompleksinde birkaç bina, kuleler, duvarlar, bahçeler ve cami bulunur. Ancak tarif edilemez derecede karmaşık taş oymalar, narin filigranlar, muhteşem fayans kaplı tavanlar, zarif kemerler ve sarayın avlusu kaçırılmayacak güzellikte. Buna göre saray, tamamlanmamış haliyle bile İspanya'daki Yüksek Rönesans mimarisinin en güzel örneğidir.

Louvre Müzesi, Paris



Louvre, Avrupa'nın en iyi sanat koleksiyonlarından biri olan eşsiz bir müzedir. Batı Uygarlığının ünlü eserlerinin çoğunu, Leonardo DaVinci'nin Mona Lisa'sını, Veronese'nin Cana'daki Düğün Şöleni'ni ve M.Ö. 1. yüzyılda M.Ö. Venüs de Milo heykeli dahil olmak üzere burada bulabilirsiniz. Koleksiyon, servetini Louvre'da yaşayan çeşitli kralların katkılarına borçludur. Louvre, sayısız şaheseri de içeren 30.000 eserden oluşan şaşırtıcı bir koleksiyona sahiptir. Hepsini bir günde, hatta bir hafta içinde görmek imkansızdır.

Pompei ve Herkulaneum, İtalya

MS 79'da ani bir patlama sonucu yok olan birkaç Roma kasabası var. Bunların en ünlüleri, kalıntıları kapsamlı bir şekilde izlenebilen Pompei'dir. Arkeologlar, yok olmayı reddeden 20.000 kasabadan 3.000 kişinin kalıntılarını buldu. Yakınlardaki, daha zengin, daha küçük bir kasaba olan Herculaneum da benzer bir kaderi yaşıyor. Nüfus daha küçük, ancak evler zenginlerin bir zamanlar yaşadığı konaklama seçeneklerini görmek için güzel bir örnektir.

Erken plan uygun fiyatı beraberinde getirir. Uygun tatil fırsatları için indirimleri kaçırmayın!