Konut Haberleri
22 Ağu 2014 12:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:42

Projeler gümbür gümbür geliyor!

2014′ü yatırım yılı ilan eden inşaat sektörü, satış sezonunu açıyor. Mevsimsel durgunluk ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle hafif duraksama yaşayan sektör, yeni projelerini vitrine çıkarmaya hazırlanıyor…

Projeler gümbür gümbür geliyor!
Seçim ve mevsimsel durgunluğa rağmen markalı konut sektörü, 2014′ü yatırım yılı ilan etti. Nisan ayında 18 bin konutu satışa sunan sektör temsilcileri eylül ayına da bomba gibi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde istikrar sağlanmasıyla birlikte atağa geçen inşaat sektörü eylüle de hızlı bir giriş yapacağa benziyor. 14′ü İstanbul ‘da, biri ise İzmir’de olmak üzere toplam 15 yeni konut projesi lansmana özel fiyatlarla görücüye çıkmaya hazırlanıyor. 2013′ü yüksek bir performansla kapatan gayrimenkul sektörü, bu yıl da Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olma özelliğini koruyacak.

Sinpaş GYO Sancaktepe’ye başlıyor
Sinpaş GYO Sancaktepe
projesi için ön talep topluyor. 900 adet konutun yer aldığı Sinpaş GYO Sancaktepe projesinde satışlar eylülde başlayacak. 50 bin 100 metrekare alanda hayata geçirilecek olan proje Aydos Ormanı ve Gölü’nün hemen yanı başında yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire tiplerine yer verilen projenin arazisi Sancaktepe Belediyesi’nden 60 milyon 200 bin TL’ye satın alınmıştı.

600 konutluk proje satışa çıkacak
Keleş İnşaat
, Küçükçekmece projesi 60 bin metrekare alan üzerinde toplam 600 konuttan oluşuyor. Konutun yanı sıra yaklaşık 400 ofisin de yer alacağı projede 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri yer alıyor. Eylül ayında satışa çıkması planlanan projenin E-5 üzerindeki konumu dikkat çekiyor.

Dumankaya Fikirtepe’de ön talep topluyor
Dumankaya Fikirtepe
projesi eylülde yeni satışa çıkacak projeler arasında yer alıyor. 38 milyon TL yatırım değerine sahip olan proje 450 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Dumankaya Fikirtepe projesi toplam 505 konuttan oluşacak.

Metrekaresi 2 bin 650 TL
Demirbaş Yapı ve Erguvan İnşaat
ortaklığında Kurtköy’de hayata geçirilen Avlu Kurtköy projesi 45 milyon TL yatırım değerine sahip. Kurtköy Pendik’te yükselen Avlu Kurtköy projesi 7 bin 200 metrekare alan üzerinde toplam 138 konuttan oluşuyor. Projede daireler metrekaresi 2 bin 650 TL’den satışa sunulacak.

Şua Fikirtepe için geri sayım başladı
Fikirtepe
kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Şua İnşaat Fikirtepe projesi için gün sayıyor. Proje 24 bin metrekare alan üzerinde 700′den fazla konut ve 5 bin metrekare ticari alandan oluşuyor. 600 milyon TL yatırım değerine sahip olan Şua İnşaat Fikirtepe projesinde konut fiyatları ise henüz belirlenmedi.

Metrekaresi 2 bin 500 TL
Emlak Konut GYO’nun Başakşehir Kayabaşı 4.etap arsa ihalesini 1 milyar 400 milyon TL ile kazanan Makro ve Akyapı ortaklığı Kayabaşı projesini eylülde satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Toplam bin 800 konuttan oluşan projede konutların yanı sıra cadde mağazalar da yer alıyor. Metrekare fiyatları ise 2 bin 500 ile 2 bin 800 TL arasında değişiyor.

Başaran Group’tan Türkiye’de ilk
Başaran Group Fikirtepe projesi 1 milyar dolar yatırımla inşa edilecek. Mina Towers adıyla lanse edilen proje Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon sistemli projesi olacak. 345 bin metrekare alan üzerinde 25 katlı 6 adet kuleden oluşacak projenin ön talep toplama süreci devam ediyor. Bin 702 konuttan oluşan projede konut teslimlerinin 24 ay sonra yapılması planlanıyor.

Zamlı fiyatlarla satışa çıkacak
Dumankaya İnşaat Sancaktepe
projesi Dumankaya Mozaik’te ön satışlar devam ediyor. 3 etapta toplam 709 konuttan oluşan projede stüdyodan 4+1′e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 153 bin ila 600 bin TL arasında değiştiği projede metrekare ücreti ise lansmana özel 3 bin 250 TL’den başlıyor. Şirket, eylül ayında zam yaparak fiyatları 3 bin 650 TL’ye çıkarmayı planlıyor.

Rezidans bloku satışa çıkıyor
Emlak Konut GYO ve Bulvar İstanbul İş Ortaklığı
tarafından İstanbul Başakşehir’de inşa edilen Bulvar İstanbul projesinin rezidans bloku eylül ayında satışa çıkacak. 2 etapta toptan bin 555 konuttan oluşan projede 1+1′den 5+1′e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. 30 bin metrekare alan üzerinde yükselen Bulvar İstanbul ikinci etapta ise toplam 130 konut yer alıyor.

DKY İnşaat’tan 2 yeni proje
DKY İnşaat
eylülde 2 yeni projeyi satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Biri Tuzla Aydınlı diğeri ise Kartal’da inşa edilen projelerde ön talep toplama süreci devam ediyor. DKY İnşaat Tuzla projesi Lokum Evler, 7 blokta toplam 722 konuttan oluşuyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. DKY İnşaat Kartal projesi Deniz Yıldızı ise toplam 175 konuttan oluşuyor.

Demir’in İstanbul dışında ilk projesi
Demir İnşaat
’ın İstanbul dışındaki ilk projesi olma özelliği taşıyan İzmir projesi de eylül ayında yeni satışa çıkacak konut projeleri arasında yer alıyor. 20 blokta toplam 500 konuttan oluşan Demir İnşaat İzmir projesi 130 milyon TL yatırım değerine sahip. Projede, 1+1′den 4+1′e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

Nanda Tower Kartal’da yükselecek
Nanda Yapı Kartal
projesi Nanda Tower ev-ofis konseptinde tasarlandı. Eylülde satışa çıkması planlanan proje 26 katlı tek blok olarak tasarlandı. E-5 karayolunun yanında inşa edilecek Nanda Tower Kartal projesi residence ve A sınıfı ofislerden meydana gelecek. Projede diğer detaylar henüz netleşmedi.

Bütün konutlar 2+1 inşa edilecek
Beyoğlu Grup Proje
ve İnşaat tarafından Ispartakule’de hayata geçirilecek olan Sparta Tower projesi eylülde satışa sunulacak. 30 milyon TL yatırım bedeli bulunan projede, toplam 298 adet rezidans ve 76 adet ticari birim bulunuyor. 19 bin 934 metrekare alanda yükselen Sparta Tower projesinde yalnızca 2+1 daire tipine yer veriliyor.

Yüzde 10 lansman indirimi
İstanbul Kadıköy’de İstanbul 216 projesine start veren Baysaş İnşaat, eylül ayında yapacağı lansman öncesinde avantajlı fiyat ve ödeme kolaylığı sunmaya devam ediyor. Lansman süresine kadar ön talep toplanacak olan projede, metrekare ortalama birim fiyatı 6 bin 250 TL. Projede şu an için liste fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim yapılıyor.
Sabah