Sektörel
18 Tem 2013 12:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:31

Güldiker Mobilya, dünya markalarıyla yarışıyor

Adana'da 1985 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Güldiker Mobilya, Cassara markası ile farkını ortaya koymaya odaklandı

Güldiker Mobilya, dünya markalarıyla yarışıyor
Mobilya sektöründe Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden biri haline gelen Adana'da 1985 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren Güldiker Mobilya, Cassara markası ile farkını ortaya koymaya odaklandı. Güldiker Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldiker, "Ürün tasarımlarımızın tamamı bize ait. Dünya markaları ile yarışır hale geldik” dedi.
 
Güldiker Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güldiker, 28 yıl önce 80 metrekarelik dükkanda başladıkları ticari hayatlarını günümüzde 13 bin metrekarelik alanda sürdürdüklerini söyledi. Güldiker, üretimlerini ‘Cassara' markası ile yaptıklarını belirterek, “Üretimimizde son teknolojiyi kullanıyoruz. Bayilik sistemi ile çalışıyoruz. Ürünlerimiz Türkiye'nin hemen her yerinde rahatlıkla bulunabiliyor. Ürün tasarımlarımız tamamen kendimize ait. Dünya markaları ile yarışır hale geldik” dedi. Güldiker, iç piyasanın yanı sıra yurtdışına da ürün gönderdiklerini vurgulayarak, “Yurtdışında Irak başta olmak üzere, İran, Libya, Suudi Arabistan ve Ermenistan gibi ülkelere ürün gönderiyoruz” diye konuştu. Türk mobilya sektöründeki firmaların, dünyanın en önemli ve büyük fuarlarına da katıldığını anlatan Güldiker, “Bu fuarlarda tasarım, marka yönetimi anlamında hiçbir eksikliğimizin olmadığını görüyoruz” dedi. Adana'nın son yıllarda mobilya sektöründe önemli marka ve üretim merkezi konumunda olduğunu  bildiren Güldiker, “Kentte yaklaşık 2 bin 500'e yakın firma üretim yapıyor. Yapılan araştırmalara göre Adana mobilya sektöründe faaliyet gösteren işyeri sayısı bakımından  iller sıralamasında 5, istihdam sayısı açısından ise 6'ncı sırada. Kentten başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine yılda 50 milyon dolarlık ihracat yapılıyor" dedi.
 
Sektör KDV indirimi bekliyor
 
Mobilya sektörünün emek yoğun bir sektör olduğunu anlatan Güldiker, şunları kaydetti: “Tekstilde olduğu gibi KDV yüzde 8'lere düşürülmeli. 2008'de yaşanan durgunluktan dolayı KDV'de indirim yapılmıştı. 5 yıl önce yapılan KDV indirimi ile rahatlayan sektör 4 -5 yıldır iyi gidiyordu. Ancak firmalar bugün yine durgunluk yaşıyor. Bundan dolayı sektör yine KDV indirimi beklentisine girmiş durumda.  Yapılacak indirim yararlı olacaktır. Yapılacak KDV  indirimini piyasaları canlandıracaktır. Bunun yanında dünya piyasasında firmaların rekabet gücünü etkileme adına önemli katkı sağlayacaktır."
 
Kobiden