İnşaat
20 Mayıs 2014 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:04

Cumhurbaşkanı Gül istedi, o vinç iniyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziosmanpaşa’daki 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç için devreye girdi.

Cumhurbaşkanı Gül istedi, o vinç iniyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziosmanpaşa’daki 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç için devreye girdi. Köşk’ten gelen talep önce Ankara Valiliği’ne ardından da Çankaya Belediyesi’ne ulaştı. Çankaya Belediyesi, vincin sökümü için ihaleye çıktı. Başkan Alper Taşdelen, “İhale noktalandığında vinci indirmiş oluruz. Bu yıl içinde konuyu çözmeyi umuyoruz” dedi.

Başkent’in lüks semtlerinden biri olan Gaziosmanpaşa’da 30 yıl önce yapımına başlanan Büyük Çankaya Oteli, sahibinin yaşadığı sorunlar nedeniyle hizmete giremedi. Hurriyetin haberine göre Ankara’nın dört bir yanından görülebilen 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç nedeniyle bina, Vinç Otel diye anılmaya başlandı.

Çökme tehlikesi ve kamu güvenliğini tehdit ettiği iddiası ile birçok kez gündeme gelen vinç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2010’daki talebinin ardından söküm aşamasına geldi. Gül’ün talebi, Ankara Valiliği tarafından Çankaya Belediyesi’ne iletildi. Belediye, vincin söküm işlemi için ihaleye çıktı.

İHALE 23 MAYIS’TA
Çankaya Belediyesi, 23 Mayıs Cuma günü gerçekleştireceği ihale ile söküm işlemine talip olan özel şirketlerden teklif toplayacak. Pazarlık usulü ile yapılacak ihaleyi kazanan firmaya, sözleşme imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılacak. Söküm işlemi ise yer tesliminin ardından 30 gün içerisinde bitirilecek.