Konut Haberleri
21 Kas 2017 13:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34

Greenox, EDGE'de pilot proje oldu

Aycan & Feres İş Ortaklığı ile hayata geçirilen Greenox projesi, EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında Türkiye’nin ilk 'EDGE Yeşil Bina Sertifikasını' almaya hak kazanan binası seçildi.

Greenox, EDGE'de pilot proje oldu
Dikey orman konseptiyle inşa edilen ve toplam 170 konuttan oluşan Greenox, hem enerji, su ve hammadde kaynaklarının kullanımında sağladığı verimlilik ile sakinlerinin enerji ve su giderlerinde yüzde 40’ı aşkın tasarruf etmesini sağlayacak hem de 25 bin 500 bitki ve 900 ağaca ev sahipliği yaparak yılda en az 2 bin 373 metreküp oksijen üretecek.

Pilot proje seçildi

Aycan & Feres İş Ortaklığı tarafından Çeliktepe’de toplam 120 milyon TL yatırımla inşa edilen Greenox projesi, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından başlatılan EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında “Türkiye’nin ilk" EDGE Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazanan pilot projesi seçildi.



Greenox’un EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında pilot proje seçilmesine ilişkin imza töreni Aycan Gayrimenkul Başkanı Ahmet Tüfekçibaşı, Feres Gayrimenkul Yatırım Ortağı Murat Yağan, Aycan & Feres İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Konsept Mimarı Salih Çıkman, IFC Ülke Yöneticisi Jesper Kjaer, IFC Kıdemli Özel Sektör Geliştirme Uzmanı Eduard Yakubov ve IFC Yeşil Binalar Danışmanı Naz Beykan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

'Örnek oluşturmasını diliyoruz'

İmza töreninde bir sunum gerçekleştiren Aycan & Feres İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Konsept Mimarı Salih Çıkman, şehir merkezinde yaşayan insanların yeşile ve oksijene duyduğu ihtiyaçtan yola çıkarak Greenox’un hayat bulduğunu dile getirerek; “Dünya çapında hayata geçen yeşil bina projelerini inceleyerek Greenox’u Türkiye’nin ilk dikey ormanı olarak projelendirdik. Greenox, sürdürülebilir yeşil yaşamın öncüsü olarak yeni nesillere sağlıklı ve her anı yaşanmaya değer bir hayat veriyor” dedi. Salih Çıkman, şunları söyledi:



“Aycan & Feres İş Ortaklığı olarak Aralık ayı sonunda teslimine hazırlandığımız Greenox, bugün bir ilke daha imza atıyor. Günümüzde yeşile ve doğaya saygılı, enerji ve su kaynaklarını verimli kullanan projelere ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye’de ilk ve dünyada ikinci dikey orman konseptine sahip olan projemizin gelecek dönemde ülkemizde örnek oluşturmasını diliyoruz.”

Teslimler aralık ayı sonunda başlıyor

Toplam 170 konuttan oluşan Greenox, Büyükdere Caddesi’ne ve 4. Levent metro istasyonuna 400 metre mesafede rezidans konforu, lokasyon avantajı, 1100 metrekare sosyal tesis alanı ve yüksek tasarruf ile verim sağlayan sürdürülebilir sistemleriyle dikkat çekiyor. Aralık ayında teslimlerine başlanacak olan Greenox, enerji, su ve malzeme kategorilerinde en az yüzde 40’a varan tasarruf oranıyla yeşil bir yaşam sunmanın yanı sıra iş, alışveriş ve eğlence merkezlerine olan yakınlığıyla da şehrin merkezinde ayrıcalıklı bir yaşam vadediyor.