İnşaat
09 Mayıs 2014 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:00

Sanayicinin gözü konutta

Farklı sanayi kollarındaki şirketlerin rotası konuta. Çikolata, yağ, şarap, çimento, denizcilik gibi alanlarda var olan şirketler inşaat yöneldi

Sanayicinin gözü konutta
Gayrimenkule yatırım yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıllarda otomotiv, kuyumculuk, ilaç gibi iş kollarından konuta yatırım yapan firmalardan sonra bu yıl da inşaata yeni oyuncular geldi.

Hürriyet'in haberine göre denizcilik, çimento, zeytinyağı, şarap, spor mağazacılığı gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren İzmirli iş adamları güçlerini birleştirip konuta adım attı. 25 yıldır çikolata üreten Şölen ise İstanbul Basın Ekspres’ten sektöre giriş yaptı.

Tüm Türkiye'ye girdiler
Miray İnşaat, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding, Barçın Spor ve Batıçim Çimento gibi farklı şirketleri bünyesinde barındıran ve 30 ortağı bulunan Mistral Yapı, ilk projesi için İzmir Bayraklı’yı seçti. Projelerinde İstanbullu şirketlere de satış yapmayı hedeflediklerini söyleyen Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, İzmir’in İstanbul’daki yoğunluğa karşı gayrimenkul sektörü için ikinci adres olacağını söyledi.

1989’dan beri çikolata üreten Şölen, Balance Gayrimenkul çatısı altında konut üretecek. “İnşaatta çikolata gibi tatlı” diyen Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, arsa yatırımları olduğunu ve başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara ve Gaziantep’te konut alanında yatırım yapacaklarını söyledi.

Kendi projesine taşınanacak
Servotel Corporation Kurucu ve Yönetici Ortağı Ayla Heyfegil, Balance Güneşli’nin ön tanıtımında yüzde 25’inin satıldığını belirterek, “Şölen, Silivri’deki merkezini Balance Güneşli’ye taşıyacak” dedi. Projede ofis ve konutların metrekare fiyatı 5 bin 360 TL’den başlıyor.