Sektörel
07 Tem 2015 09:16 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:54

GoPro'dan küp şeklinde yeni kamera

Aksiyon kamerası pazarının lideri GoPro yeni küp kamerası Hero4 Session’ı duyurdu

GoPro'dan küp şeklinde yeni kamera
GoPro’nun yeni küp kamerası  Hero4 Session’ı firmanın diğer modellerinden arılan en önemli noktası küp şeklindeki tasarımı. Her ne kadar diğer GoPro sürümleri pek çok şartta iyi bir kullanım deneyimi sunsa da kamerayı kafa çevresine yerleştirirken sıkıntılar çıkıyor ve yanlara değil üste yerleştirmek zorunda kalınıyordu.

Sony gibi rakipleri ince uzun tasarımlarla kamerayı kafa çevresine takmayı kolaylaştıran ürünler piyasaya sürmüştü. GoPro ise bugün tanıttığı kamerası ile kafa çevresine takılma sorununu ortadan kaldırmanın yanında rakiplerine göre küçük boyutlara sahip olması sayesinde kullanım alanını genişletiyor.

Scroll'un haberine göre, GoPro Hero4 Session 1080P çözünürlüğünde 60 fps kayıt yapmanın yanı sıra 1440P (4:3) çözünürlüğünde 30, 720p de ise 120 fps kayıt yapabiliyor.  Kayıtlarını micro sd karta yapan kamerayı cep telefonunuz ile Wifi ve Bluetooth üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Üst tarafındaki küçük ekran ile temel bilgileri veren GoPro Hero4 Session’ın bir iddiası da koruma kılıfı olmadan bile oldukça dayanıklı olduğu.

Firmanın açıklamasına göre kamera suyun altında 10 metreye kadar dayanabiliyor. Üzerindeki iki mikrofon ile diğer modellerde eleştiri kaynağı olan ses kayıt probleminin çözülmesi hedeflenirken ‘üstün’ ses kayıt performansının kılıf dışındaki kullanımlar için geçerli olduğu da firma tarafından belirtilmiş. Cihazın pilinin değiştirilememesi herhalde en büyük eksilerinden biri.

Hero4 ile aynı fiyata (400 dolara) satılacak olan Hero4 Session’un sunduğu görüntü kalitesini test etmeden söylemek mümkün değil ancak bir fikir edinmek açısından aşağıdaki tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.