Sektörel
27 Haz 2014 08:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:21

‘Sudan ucuz’ cep telefonu!

Google, gelişmekte olan pazarları hedefleyen düşük fiyatlı cep telefonu ‘Android One’ı tanıttı.

‘Sudan ucuz’ cep telefonu!
ABD San Francisco’da düzenlenen geliştiriciler konferasında gün yüzüne çıkan cep telefonu, 100 doların altındaki fiyatıyla ‘sudan ucuz’ olarak değerlendiriliyor. 4.5 inç’lik bir ekrana sahip olan telefonun, çift sim kart, FM Radyo ve SD kart girişi de bulunuyor.

Google’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai, “Bu telefonu dünyanın her yerinde lanse edeceğiz ancak ilk olarak bu sonbaharda Hindistan’da pazara sunulacak” dedi. Pichai, Android One girişiminin akıllı telefon üreticileri ve ekosistemdeki diğerleriyle çalışmaya başlayacağını da söyledi.

Otomobiller de akıllandı
Google aynı zamanda Android yazılımının akıllı cihazlar hariç Otomobil, saat ve televizyonlara da yayıyor. Android Wear ile giyilebilir cihazlar için Android Auto ile de otomobiller için bir işletim sistemi oluşturuldu. Android Auto destekli otomobiller yıl sonuna doğru satışa sunulacak.


TV’ye de el attı
Google aynı zamanda diğer çıkışını da akıllı TV alanında Android TV yazılımı ile yaptı. Google, televizyonlara mobil telefon ve tabletler kadar ilgi gösterdiğini kanıtladı. Google Play’deki içeriklere de erişebilecek olan Android TV’yi ilk destekleyen şirketler TP Vision, Sony ve Sharp oldu.