Konut Haberleri
29 Haz 2015 15:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:53

Google'dan şok yatırım! O santrali ne yapacak?

Bir çok yatırımcının aklına gelmeyen icraat Google'ın geldi. ABD'de bulunan ve kapatılmış durumda olan bir kömür santralini 600 milyon dolarlık yatırımla veri merkezine dönüştürecek

Google'dan şok yatırım! O santrali ne yapacak?
Yenilenebilir enerji alanında Apple ile birlikte pek çok projede yer alan Google, kapatılacak bir kömür  santralini veri merkezine dönüştüreceğini, söz konusu veri merkezinin tüm enerjisini de yenilenebilir enerjiden elde edeceğini duyurud.

Hayata geçirlecek olan veri merkezi projesi Google, 14'üncü veri merkezi olacak ve kapatılan bir kömür santralinde inşa edilecek. Tamamen dönüştürülecek olan santralin kullanacağı enerjinin tamamı ise yenilenebilir yani yeşil enerji olacak.

Proje hakkında Google adına açıklama yapan enerji piyasası direktörü Michae Terrell, kömür santralinin sahip olduğu altyapıyı kullanacaklarını ve bu şekilde veri merkezi için çok büyük bir potansiyel elde edeceklerini belirterek,santralin, iletim hatları ve su borularıyla dönüşüme hazır durumda olduğunu ve fosil yakıtlarla bağlantısının kesileceğini söyledi.

600 milyon dolar yatırımla gerçekleştirlecek olan veri merkezi projesi sayesinde Google'ın yeşil enerjiyle çalışan veri merkezi sayısı da artmış olacak.