Konut Haberleri
20 Eki 2014 09:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:01

Gök ve deniz birleşti

Kartal’ın nezih bölgesinde denize nazır yükselen Gökdeniz Kartal, uygun aidat ve sosyal imkanlarıyla da göz dolduruyor

Gök ve deniz birleşti
Gök ve denizi birebir projelerinde yaşatma iddiasıyla yola çıkan Gülsa İnşaat&Bay Yapı Ortaklığı, Kartal’da yükselttiği Gökdeniz Kartal’ı ve detaylarını emlakeki.com’a anlattı…

- Gökdeniz Kartal’ı anlatabilir misiniz?

Bay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Okyay Ertaş: Gökdeniz Kartal’ın en temel özelliği, aileye hitap etmesidir. Biz burayı planlarken aile tarzı bir site tasarladık. İnsanlar rahatça havuz ve havuz başını kullansın, çocuğuyla sakince bahçesinde gezinebilsin ve güvenle oyun alanlarında eğlenebilsinler  istedik.  Vatandaş artık bunları arıyor.

Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Satıcı: Ticari ve konut bir arada olunca yaşamın kalitesi kalmıyor, yani o sitede yaşayanlar mutlu olamıyor.  Mesela çocuğunuz rahatça güvenli alanlarda koşup oynayabilmeli. Bu yüzden biz bu alanları da daireleri de büyük tuttuk.

- Kartal’ı seçmenizdeki temel neden nedir?

M.O.E: Ataşehir artık yeteri kadar doydu, pek yer de kalmadı zaten. Kadıköy’de, Üsküdar’da böyle bir proje yapma şansınız yok. Kartal’ın avantajı, 2 tipli dönüşüm var; biri fabrika dönüşümü, diğeri ise konut dönüşümü. Bizim projemizde astsubay lojmanlarıydı ve bu denklemi 1.5 senede en değerli araziyi seçerek çözdük.

- Satışlar nasıl gidiyor?

M.S.S: Satışlar iyi. Şöyle iyi; biz piyasanın cafcaklı olduğu dönemlerde de inşaatlar yaptık. Ama şimdi devir o devir değil. Bizde 204 daire, var ve biz şu anda yeni temel attık, ön taleplerimizi de satışa çevirdik. Tabi biz 120 tanesini satıyoruz metrekaresi 4 bin, 4 bin 500 TL bandından.

İşte yeni yatırımlar yeni projeler

GÜLSA İnşaat&Bay Yapı Ortaklığı yeni projelerini de şöyle özetledi: “2 tane yeni yatırımımız olacak.  Biri Kartal’da biri de sahilde. 
 500-600 konutluk bir yatırım… Bir kısmı kentsel dönüşüm bir kısmı arsa şeklinde ilerleyeceğiz.  Biri 180 diğeri 210 konutluk projeler olacak. Anlaşmalar sağlandı. Bir diğer baktığımız yer de Beykoz bölgesi. İstanbul Avrupa Yakası’nda çok ciddi konut açığı var hatta. Ama şehir yapılaşmaya izin vermiyor.“

Türkçe isimde ısrarcı davrandık

PROJELERİNİN isminde çok titiz davrandıklarını söyleyen Bay Yapı patronu Ertaş, “Projemizin adı Türkçe olsun istedik” ifade etti. Ertaş, “İlk olarak denizi bulduk” dedi ve şöyle devam etti: “Çünkü katlarımızın büyük kısmından deniz net olarak görülür. Gök de projemizin yüksek olması hasebiyle ismimizde yer aldı. Bloklarımızdan biri ‘Gök’, diğeri ‘Deniz’ ismindedir. Gökdeniz Kartal ortaya çıktı. Bir benzerini de sahil kesiminde yapıyoruz. ‘Gökdeniz Sahil’…”

Yeni nesil yalnızlığı seçiyor

YENİ neslin artık yaşlanınca yalnızlığı seçtiğini söyleyen Gülsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Satıcı da, “1+1’de yaşamayı tercih ediyorlar. Hem temizlik açısından hemde ekonomik giderleri daha kolay” ifadesini kullandı. Satıcı şunları aktardı: “Aidatlarımız da uygun. 100 metrekare için 250-300 lira olacak. Çünkü kapalı havuz yapmadık, maliyetler yükselmesin diye. 2016 Nisan-Mayıs gibi de teslimler başlar.”