İnşaat
11 Mayıs 2014 12:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:01

Gezi'ydi Gazi oldu

İzmir Selçuk Belediyesi’nin, Gezi Park adını verdiğini alanın adı ‘Gazi’ olarak değiştirildi

Gezi'ydi Gazi oldu
Geziİ Olayları sonrasında hayatını kaybedenlerin anısına Selçuk Belediye Meclisi halk arasında Emlak Park olarak bilinen alana “Gezi Park”, buraya yeniden yapılan kafeye ise “Gezi Kafe” ismini verdi.

30 Mart 2014 seçimlerinde belediye CHP’den Ak Parti’ye geçince, meclisin ilk aldığı kararlardan biri park ve kafenin adını değiştirmek oldu. Önceki gün yapılan meclis oturumundaki ‘tek harflik’ değişiklikle, Gezi Park ve Gezi Kafe’nin adı “Gazi” oldu. 5 Mayıs’ta yapılan meclis oturumunda, Gezi Park ve kafeteryanın adının değiştirilmesi önerildi.

5. Madde olarak gündeme gelen konu komisyona gönderildikten sonra önceki gün görüşmeye açıldı. CHP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen MHP’li üyelerin de destek  verdiği oylamada 8 CHP’li oya karşı 5 MHP ve 2 AK Parti oyuna başkanın oyu da eklenince 8’e 8 eşitlik oldu. Eşitlik durumunda başkanın oyu çift sayılınca 9’a 8 parkın adının “Gazi” olarak değiştirilmesi kararı çıktı. Yapılan değişikliğe CHP’liler tepki gösterdi.

Yeni parklara verilsin
CHP Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Filiz C. Sengel , “Gazi ismi çok önemli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizler için çok önemli yerlere sahipler. Yeni açılacak parklarımız var. Onlara mecliste gündeme gelen Gazi  ve Sevgi isminin verilmesini sonuna kadar destekleriz. “

Sadece bir  harf değiştirdik
Selçuk’un yeni belediye başkanı AK Parti’li Zeynel Bakıcı “Çatışma kültürünü değiştirmemiz lazım. Selçuk’ta geçen dönem bu çok yaşandı. Toplumu ayrıştıran değil birleştiren kavramlarla yol almalıyız. Sadece bir harf değişti.” dedi.