Politika
05 Tem 2018 11:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:52

Gerekli tedbirleri alacağız

Kamunun kendi içinde tasarrufa giderek kaynak konusundaki sıkıntısının ortadan kalkacağını belirten Başbakan Yıldırım, ekonomide yeni hükümet olarak tedbirler alacaklarını açıkladı.

Gerekli tedbirleri alacağız
AA Editör Masası Özel'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, ekonomide yaşanan gelişmelere de değindi.

TASARRUFA GİDİLECEK 

''Kamu kendi içinde tasarrufa gidilecek ve kaynak konusunda sıkıntı kalmamış olacak'' diyen Başbakan Binali Yıldırım,

''Petrol fiyatları son 1 yılda yüzde 70'e yakın arttı. Hem Avrupa Merkez Bankası hem de FED faiz artırıyor ve artırıma devam edeceğini söylüyor. ABD kaynaklı 4,5 trilyon dolar fon var. Bunu bize getirin size faiz vereceğiz diyor ABD. Bu bizim için olumsuzluk. Avrupa'nın da dış piyasalarda 2,4 trilyon Eurosu var. Onlar da bu parayı geri çağırıyor. Bu olumsuzluklara rağmen biz pazarlarımızı çeşitlendiriyor olduğumuz için iyiyiz.'' diye konuştu.

''YENİ HÜKÜMET OLARAK TEDBİRLERİ ALACAĞIZ''

Sadece Avrupa ile değil her yerle bağlantıları olduğuna da dikkat çeken Yıldırım, ''2006'dan bu yana. Dolayısıyla bu şartların oluşacağını ön görerek bu politikaları hayata geçirdik. İşler yolunda. Sıkıntımız var evet ama bu sıkıntılardan vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, üreticilerimizin, müteşebbislerimizin en az noktada etkilenmesi için yeni hükümet olarak tedbirler alacağız.'' dedi.