Ekonomi
19 Oca 2017 07:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:57

Gelenek yine bozulmadı! Rus turistler yine Türkiye dedi

Turizmin geleneği yine bozulmadı… Erken rezervasyon dönemi başlarken, Rus turistler Türkiye'ye gelmek için rezervasyon yaptırdı.

Gelenek yine bozulmadı! Rus turistler yine Türkiye dedi
Turizmin göz bebeği Türkiye, yine yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor... Özellikle Rus turistlerin uğrak mekanı haline gelen Türkiye'de gelenek yine bozulmayacak...

Rusya’da erken rezervasyon tatil satışlarının yüzde  50'sinin Türkiye’ye ait olduğu bildirildi.

Rezervasyon şirketlerinin verdiği bilgilere göre, Rus turistlerin yüzde 50'si erken tatil rezervasyonunu Türkiye'ye gelmek için yaptırmış.

Açıklamada, Rus rublesinin son dönemde değer kazanması ve Türkiye’deki  otellerin önemli indirimler yapması sayesinde, Türkiye’nin erken rezervasyonda  Rusların ilk tatil seçeneği olduğu kaydedildi.

Türkiye’de tatile yönelik talebin, 2015’e göre iki kat arttığının  belirtildiği açıklamada, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya ve Rusya’nın diğer  şehirlerinin, tatil talebinin diğer yüzde 50’sini oluşturduğu ifade edildi.

Ruslar için Türkiye’deki en gözde tatil destinasyonlarının yine   Alanya, Side ve Kemer olduğu belirtilirken, bu bölgelerdeki bazı otellerde  indirimlerin yüzde 50’ye kadar yükseldiğine işaret edildi.