Ulaşım
02 Eki 2015 09:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:30

Gebze Halkalı Marmaray Hattı ne durumda?

Gebze Halkalı Marmaray Hattı 63,5 kilometrelik güzergahta 115 dakikalık yolculuk imkanı sağlayacak... İşte son durumu.

Gebze Halkalı Marmaray Hattı ne durumda?
Halkalı - Gebze  Marmaray Yüzeysel Metrosu; Gebze'den Halkalı'ya bağlanacak. Oradan da İstanbul'un 3. Havalimanı'na toplam 2,4 saatte ulaşım imkanı sağlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Müdürlüğü’nün planlarına göre Halkalı Gebze Marmarayı tam altı metro ve tramvay güzergahı ile bağlantılı olacak.

Altı hatla bağlantılı olacak!

Halkalı Gebze Marmarayı toplamda altı metro ve tramvay hattı ile bağlantılı olacak. Bunlar; 2019'da açılması planlanan Bağcılar(Kirazlı) - Küçükçekmece(Halkalı) Metro Hattı, 2019'da hizmete açılacak Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı, 2018’de açılması beklenen Başakşehir - Kayaşehir - Olimpiyat Tramvay Hattı, 2018’de hizmete açılacak olan Kayaşehir - Bahçeşehir Metrosu, Mahmutbey - Halkalı - Bahçeşehir Metro Hattı ve 2019 sonrasında hizmete alınacak Halkalı - Bahçeşehir - Çatalca Raylı Sistem Hattı'yla da entegre olacak.

Gebze'den 2,4 saatte 3. Havalimanı'na ulaşım!

Halkalı Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu ile 3. Havalimanı'na gitmek isteyen bir yolcu Gebze’den Halkalı – Gebze Marmaray Metrosu’na binerek 63,5 kilometre yolu 115 dakikada (1,9 saat) geçecek. Ardından Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı’na aktarma yaparak 33 kilometrelik mesafeyi de 33 dakikada giderek 3. Havalimanı'na ulaşmış olacak. Bu şekilde toplam 96,5 kilometrelik bir yolu toplamda 148 dakikada yani 2,4 saatte gitmiş olacak.



Halkalı Gebze Marmaray durakları!
- Halkalı
- Mustafa Kemal
- Küçükçekmece
- Florya
- Yeşilköy
- Yeşilyurt
- Ataköy
- Bakırköy
- Yenimahalle
- Zeytinburnu
- Feneryolu
- Göztepe
- Erenköy
- Suadiye
- Bostancı
- Küçükyalı
- İdealtepe
- Süreyya Plajı
- Maltepe
- Cevizli
- Atalar
- Başak
- Kartal
- Yunus
- Pendik
- Kaynarca
- Tersane
- Güzelyalı
- Aydıntepe
- İçmeler
- Tuzla
- Çayırova
- Fatih
- Osmangazi
- Gebze


Halkalı Gebze Marmarayı ne zaman hizmete açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nın sitesinde 2016 yılında tamamlanacak projeler içinde yer alan Halkalı Gebze Marmarayı maliyet artışı nedeniyle yarıda kesilmişti. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Nazım Karakurt geçtiğimiz aylarda işin 2018'den önce tamamlanamayacağını bildirmişti. Ayrıca söz konusu bölgelerde herhangi bir çalışmamanın yapılmaması da bölge halkların tepkisini çekiyor.

İspanyol OHL firması tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili iddialar firmanın Aralık 2015'te Türkiye'den ayrılacağı yönünde. Durum bu şekilde olursa seçimler sonrasında yeni hükümet kurularak ilgili bakan belli olduktan sonra önümüzdeki yılın Ocak-Şubat ayları gibi proje yeniden ihaleye çıkacak.

Kübra GENÇ/Emlakeki.com