Konut Haberleri
19 Oca 2017 18:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:57

Gazprom'dan Türk Akımı projesine dev yatırım

Rus şirket Gazprom, Türk Akımı projesine 2017 yılı içerisinde yaklaşık 700 milyon dolar değerinde yatıırm yapacak.

Gazprom'dan Türk Akımı projesine dev yatırım
Gazprom, Türk Akımı olarak bilinen doğalgaz boru hattı projesine 42 milyar ruble yatırım yapacak... Rus şirket'in yatırım yapmayı planladıkları tutar yani 42 milyar ruble yaklaşık 700 milyon dolar değerinde...

Şirket, ayrıca bu yıl içinde Kuzey Akım 2 doğalgaz projesine 110  milyar ruble, Sibirya'nın Gücü projesine de 159 milyar ruble yatırım yapmayı  planlıyor.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın enerji komitesi,  dün aldığı kararla, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin onaylanmasını  parlamentoya önermişti. Projeye ilişkin anlaşmanın yarın onaylanmak üzere Duma gündeminde ele alınması bekleniyor.

Türk Akımı projesi için Rusya ve Türkiye arasında hükümetlerarası  anlaşma geçen yıl ekim ayında imzalanmıştı.  Proje kapsamında her biri 15,75  milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattının inşa edilmesi planlanıyor.

İlk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması  halinde Avrupa'ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor. Söz konusu hattın Türkiye  bölümünün, 2019'da faaliyete geçmesi planlanıyor.