Kent Haberleri
05 Eki 2015 15:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:31

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı yeniden düzenleniyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçeyi cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirdiği projelere bir yenisi ekleniyor.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı yeniden düzenleniyor!
Küçükköy Meydanı’nda yapılacak yeni düzenleme ile trafik yer altına alınacak ve meydan tamamen yayaların kullanımına sunulacak.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ilçeyi bir yaşam ve cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirdiği projelere bir yenisi daha ekleniyor. Gaziosmanpaşa’nın en önemli meydanlarından Küçükköy Meydanı’nda yapılacak yeni düzenleme ile trafik yer altına alınacak ve meydan tamamen yayaların kullanımına sunulacak.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede değişim ve dönüşüm hamlesini büyük bir hızla sürdürüyor. İlçe ulaşımını rahatlatan projeleri tek tek hayata geçiren Gaziosmanpaşa Belediyesi, meydan düzenlemeleri konusunda da önemli adımlar atıyor. Bu çalışmalar kapsamında Gaziosmanpaşa’nın en önemli meydanlarından Küçükköy Meydanı’nda trafik yer altına alınmak suretiyle yeniden düzenlenecek. Her geçen gün artan taşıt trafiğiyle kent yaşamının sıkıntıya girmesine çözüm olarak Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde üretilen proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından gerçekleştirilecek. Bölgenin yoğun olan yaya ve araç trafiğini düzenleyen ve köklü ulaşım çözümleri getiren projeyle, Küçükköy Meydanı ve çevresinin yeniden düzenlenmesi hedefleniyor.
Projeyle, farklı ulaşım sisteminin kesiştiği noktada yaya-taşıt ilişkisi optimum düzeyde sağlıklı bir biçimde çözümlenecek, meydanın gerçek kimliğini ön plana çıkarılacak, meydanın mekansal bütünlüğü ve kent sakinlerine dinlenme, gezme ve ulaşımlarını sağlama olanağı verilecek. Proje tamamlandığında Küçükköy Meydanı’ndaki trafik sorunu çözümlendiği gibi, İstanbul’un en güzel çevre düzenlemesine sahip meydanlarından biri ortaya çıkmış olacak.
 
 
Hürriyet