Konut Haberleri
03 Ağu 2015 15:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:02

Gayrimenkulünüzün değeri artık sizde

Emlak ve gayrimenkul pazarında dengeleri değiştirecek yepyeni bir girişim hayata geçti; artık gayrimenkuller de internet aracılığıyla alınıp satılabilecek.

Gayrimenkulünüzün değeri artık sizde
Tapu.com adıyla kurulan pazaryeri, bankalar, inşaat şirketleri ve diğer kurumsal gayrimenkul portföyleri için yeni, şeffaf bir satış kanalı fırsatı yaratıyor. Gayrimenkul sektöründe devrim niteliği taşıyan proje aynı zamanda fiyatı “satıcıların” değil “alıcıların” belirlemesine olanak sağlayacak ve sektörde gerçek piyasa değerlerinin oluşmasının önünü açacak.

İş fikri ve modeli kadar sağlam yatırımcı kadrosu ile de dikkat çeken tapu.com’da gayrimenkul ve arsaların alım-satımı online açık artırma usulü ile yapılıyor. Halihazırda 100’e yakın gayrimenkul ve arsanın açık artırma için sıra beklediği Tapu.com’da tüm süreçler şeffaflık esasına göre işliyor. Tapu.com’da satışa çıkan gayrimenkuller temiz tapulu, alıcının tüm bilgi ile belgelere ulaşabildiği şeffaf, sorunsuz konut, ticari ve arsalardan oluşuyor. Açık artırmaya katılmak için katılımcının kredi kartından belli bir provizyon çekilmesi yeterli oluyor. Sadece kazanandan hizmet bedeli tahsil ediliyor ve açık artırmayı kazanamayan tüm katılımcılardan çekilen provizyon iade ediliyor. Gayrimenkul ya da arsanın tutarı ise Tapu.com’a değil her satışta olduğu gibi doğrudan satıcıya ödeniyor.