Konut Haberleri
24 Mar 2018 12:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:43

Gayrimenkulde Kanal İstanbul vurgusu

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, "Önümüzde Kanal İstanbul gibi bir proje var. Bu önemli projeyi, GYO'lar, büyük geliştiriciler, büyük bir konsorsiyumla belki de birlikte geliştirebiliriz" dedi.

Gayrimenkulde Kanal İstanbul vurgusu
Sektörde potansiyelin yüksek olmasına karşın yabancı yatırımcıların bazı nedenlerden dolayı Türkiye'ye gelmediklerini belirten Yetgin, "Çok güzel projeler yapıyoruz. Yatırımcılar neticede yatırım kokusunu alıyor, getiriyi takip ediyor" ifadesini kullandı.

Geçen sene yabancı yatırımcıya verilen ve 30 Eylül'de sona eren teşviklere değinen Yetgin, şöyle devam etti:

"Bu lokomotif sektörün istihdamla birlikte Türkiye'nin 2023, 2071 hedefleri çerçevesinde üstüne düşen çok önemli roller var. Şu an devam eden mega projeleri göz önüne alacak olursak, gerçekten onlarca yıl bitmeyen küçük ölçekli projelerden şimdi ne kadar erken bitirilebilir hesabının yapıldığı noktaya geldik. Önümüzde Kanal İstanbul gibi bir proje var. Bu önemli projeyi GYO'lar, büyük geliştiriciler, büyük bir konsorsiyumla belki de birlikte geliştirebiliriz. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi gibi çok önemli iki bacağı olan bir projemiz var. Belki A sınıfı ofis arzı anlamında düşünülebilir ama çok daha önemli boyutu finansal anlamda Türkiye'ye neler getireceği."