Konut Haberleri
29 Nis 2016 15:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:16

Gayrimenkulde ilkbahar kampanyaları başladı!

Gayrimenkul sektörünün canlandığı ilkbahar mevsimini fırsat bilen firmalar, ilkbahar kampanyalarını başlattı.

Gayrimenkulde ilkbahar kampanyaları başladı!

Gayrimenkul satışları havaların ısınmasıyla birlikte canlanıyor. Bu havayı fırsat bilen gayrimenkul firmaları, kampanya sezonunu açtı. 

Yıl içinde en çok konut satışının yapıldığı aylar olarak bilinen ilkbaharda pek çok firma indirimden vadeye, 0 faizden taksit ötelemeye kadar birçok fırsat sunuyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının ardından konut kredi faiz oranlarının düşmesini bekleyen sektör, bankalardan önce davranarak faizleri indirmeye başladı.

Kendi bünyelerinde düzenledikleri vadelendirme seçenekleriyle faizleri yüzde 1’in altına çeken üreticiler, ev almak isteyenleri düşük faizlerle cazbetmek istiyor. Çünkü faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1’in altında olması, talebin ertelenmesini önleyerek, alım kararlarına hız veriyor.

Orta gelirli vatandaşlar için yatırım fırsatı

Faiz oranlarının düşmesinin sektör açısından olumlu bir değer olduğuna dikkat çeken Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, “yüksek faiz oranları sebebiyle yaklaşık bir senedir orta ölçekli yatırımcılar bekleme kararı almıştı.

Faiz indirimi, önümüzdeki aylarda konut kredi faizlerinin yüzde 1’in altına kadar düşmesine neden olabilir böylelikle orta gelirli ve beyaz yakalı yatırımcılar için iyi bir fırsat oluşacak. Kredi avantajlarından yararlanmak isteyen yatırımcılar makul oranda faiz ödeyerek ev sahibi olabilecek” diye konuştu.

Taksitler erteleniyor

Düzenlenen kampanyalar arasında düşük faizin yanısıra düşük peşinat da yüksek oranda tercih ediliyor. Birikimi olmayanları hedef alan düşük peşinatlı kampanyalarda ya hiç peşinat alınmıyor, ya da belli bir orandaki peşinat teslim sonrasına ötelenerek, taksit ödemelerine başlayan tüketicilere rahat bir nefes aldırılması hedefleniyor.

Bazı firmalar da peşinat almadan faizi sıfırlama yoluna gidiyor. Kampanyalar arasında taksit ertelemeler de var. Kampanya kapsamında yapılacak peşin ödemenin ardından, taksitler ya da bir sonraki peşin ödeme öteleniyor.

Ödemeleri erteleten bu düzenlemeler ile konut alıcısının eli de rahatlamış oluyor. Peşin ödeme yapıp evine taşınan tüketici, evinde otururken ödemesini yapabiliyor. Taşındıktan sonra yapılacak ödemeler ise yine peşin ya da taksitli halde gerçekleştirilebiliyor.