Konut Haberleri
03 Ağu 2015 13:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:02

Gayrimenkul zengini bankalar!

Ev ve otomobil sahiplerinin kredi borçlarını ödeyemediği için bankalar tarafından haciz edildiği ifade edildi.

Gayrimenkul zengini bankalar!
Mali krize giren şirketleri satın almasıyla tanınan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bu yılın ilk 6 ayında 4'ü büyük firmalar olmak üzere krize giren 5 şirketi satın aldıklarını söyledi.

Son dönemde öz kaynaklarıyla yatırım yapan firmaların dahi zorlandığını ifade eden Korkmaz, "Binlerce şirket iş yapamadığı için aldığı krediyi çeviremiyor. Bankalar bu batık kredilere karşılık ayırmamak için şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırma yoluna gidiyor. Bazı bankalar bu şirketlere sırf borçlarını yapılandırmaları karşılığında yeni kredi bile açıyor" diye konuştu.

İFLASLAR ARTACAK

Tekstilden turizme, sağlıktan gayrimenkule, inşaattan gıdaya kadar birçok sektörde krize giren şirketleri almasıyla tanınan işadamı Korkmaz, kendilerine her gün yüzlerce firmadan "Bizi alın" teklifi geldiğini söyledi.

Batık firmaları takip etmek için 3 uzman çalıştırdığını ve organize sanayi bölgelerinde bu kişilerin batık fakat geleceği olan şirketleri analiz ettiğini söyleyen şirket avcısı, kaosun sürmesi ve hükümetin bir an önce kurulmaması durumunda binlerce şirketin iflas edebileceğini kaydetti.

BANKALAR GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Birçok fabrikanın kredilerini ödemediği için bankalar tarafından haciz edildiğini ve yarı fiyatına satılığa çıkarıldığını ifade eden Korkmaz, "Bankalar gayrimenkul ve lüks oto zengini. Batık bir otobüs şirketinin sıfırı 320 bin euro otobüslerinden 10 tane aldık. Tanesine 100 bin euro ödedim" dedi.