Konut Haberleri
31 Tem 2015 09:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:01

Gayrimenkul kıpır kıpır

TMB'nin açıkladığı 2015 yılı ikinci çeyrek analizine göre, inşaat sektöründe üretim 2014 yılının ikinci yarısından itibaren hız kesti.

Gayrimenkul kıpır kıpır
Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. ‘Seçimler Bitti, Yeni Gündemler Oluştu, Ancak Ekonomi Hala Gündem Dışı’ başlıklı raporda, “Jeopolitik riskler ve bölgedeki siyasi istikrarsızlığın yanında, seçim ve siyasetin gölgesi altında bulunan Türkiye’nin kırılgan ekonomik büyümesinin olumsuz yönde etkilenmeye devam edeceği öngörülmektedir” değerlendirmesi yapıldı.

YÜZDE 2 KÜÇÜLDÜ

Raporda, inşaat sektöründe üretimin 2014 ikinci yarısından itibaren önemli ölçüde hız kestiği belirtildi. 2014 yılı birinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.8 olan büyüme ikinci çeyrekte yüzde 3.4’e, üçüncü çeyrekte yüzde 2’ye gerildi. Sektör son çeyrekte yüzde 2 küçüldü.

KONUT SATIŞI CANLI

Kamu-Özel Sektör İşbirliği modeli ile alt yapı yatırımları kapsamında 3. Köprü, 3. Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, Avrasya Tüneli ve Gebze-İzmir Otoyolu gibi büyük ölçekli projelere dikkat çekilen raporda, “Önümüzdeki dönemde de altyapı yatırımlarının liman, hızlı tren, metro ve otoyol projeleri ile süreceği; kentsel dönüşüm süreci ve konut satışlarının iç piyasaya canlılık katmaya devam edeceği düşünülüyor” denildi. Konut sektöründe beklenenin üzerinde canlılık devam ettiği belirtilirken, ülke genelinde konut satışlarının haziran ayında yüzde 19.1 artığına vurgu yapıldı.