Konut Haberleri
30 Eyl 2016 12:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:42

Gayrimenkul devleri yurtdışına açılıyor!

Türkiye'de birçok projeye imza atan gayrimenkul devleri, yurtdışı yatırımlarına devam ediyor..

Gayrimenkul devleri yurtdışına açılıyor!
Türkiye’de markalı konut projelerine imza atan Türk gayrimenkul firmaları yurtdışında da konut projeleriyle göze çarpıyor. Türk firmalarının yeni pazarlar olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi güvenli ülkelere odaklandıkları belirtiliyor.

Yurtdışında taahhüt işi yapan müteahhitlerden farklı olarak yurtdışına kendi markalarıyla açılan Türk firmalarının tercih ettiği ülkelere bakıldığında özellikle güvenli ve yatırım yapılabilir düzeyi yüksek olan Amerika’nın Newyork, Miami, İngiltere’nin Londra, Kanada’nın Toronto şehri gibi bölgelere odaklanıyor.

Türk firmaları Körfez ülkeleri ve Uzakdoğu’dan çok fazla yatırım çeken bu pazarlar da gayrimenkul yatırımlarıyla yer almaya başlarken, Balkanlarda Türk firmalarının yaptığı projeler de görülüyor. Böylelikle Türk firmaları dış pazarlarda hem yurtdışında yatırım yapan Türk alıcısını hem de yabancı yatırımcıyı kendilerine çekmeyi hedefliyorlar. Yine bazı ülkelerdeki pirim getirisinin ve geri dönüş sürelerinin kısa olması Türk firmalarının yurtdışına ilgisini artırırken, başlayan projelerde henüz teslim edilme aşamasına gelen olmadı.


Birçok gayrimenkul şirketinin yatırım listesine giren Amerika’nın güvenli bir pazar olmasının dışında kaya gazı yatırımıyla ihracatçı bir ülke konuma geçmesi de bu ülkeyi Türk firmaları için cazip kıldığı belirtiliyor.